DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Bandırma’da büyük coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikler, deniz şehitleri anısına Bandırma Körfezi’nde denize çelenk bırakılmasıyla başladı. İlçe protokolü ve vatandaşlar bu anlamlı törene katılım gösterdi.

Deniz Şehitleri Anısına Çelenk Bırakıldı

Etkinlikler kapsamında, Bandırma Liman Başkanlığı tarafından deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı. Bu anlamlı törende, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Balık Ekmek İkramı

Bandırma Liman Başkanlığı tarafından organize edilen bir diğer etkinlikte, Balıkhane önünde vatandaşlara balık ekmek ikramında bulunuldu. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren halk, hem denizcilik bayramını kutladı hem de geleneksel balık ekmek lezzetinin tadını çıkardı.

Bandırma'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Deniz şehitleri anısına çelenk bırakma ve vatandaşlara balık ekmek ikramı gibi etkinlikler yapıldı. Liman Başkan Yardımcısı Mustafa Yalçın, Kabotaj Yasası'nın önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bandırma’da Coşkuyla Kutlandı_1

Mustafa Yalçın’dan Kabotaj Yasası Vurgusu

Bandırma Liman Başkan Yardımcısı Mustafa Yalçın, etkinlikler kapsamında yaptığı konuşmada Kabotaj Yasası’nın önemine değindi. Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük savaşı verdiği milli mücadelemizin kazanılmasının ardından, ülkemiz çağdaş bir dünya ile tanışmış ve ilan edilen Cumhuriyet ile beraber kapsamlı bir aydınlanma çağına girmiştir. Bu zaman zarfı içerisinde ülkemiz, her fonksiyonu ile çağdaşlaşmaya çabalarken bir yandan da diğer ülkelerce kullanılan zenginliğimizin ülkemiz insanı tarafından değerlendirilmesi için çalışmıştır.”

Kabotaj Yasası’nın Tarihi Önemi

Yalçın, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Yasası’nın, Türkiye’nin deniz ticaretinde bağımsızlığını kazanması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. “Bu yasa ile Türk liman ve iskeleleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı münhasıran Türk bayrağı taşıyan gemilere verilmiş, ayrıca karasularımız dahilinde balıkçılık, limancılık, kurtarma, kılavuzluk ve dalgıçlık gibi hizmetler Türk vatandaşlarına bırakılmıştır,” dedi.

Denizcilik Bilincinin Önemi

Yalçın, denizciliğin ulusal kimliğimiz ve bağımsızlığımız için önemine vurgu yaparak, “Tarih, devletlerin dünya hakimiyeti kurmada deniz faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Dünya modernleştikçe denizler iletişim, kültür, ekonomi, ticaret ve bilimin yayılış kaynaklarından biri olduğundan, milli menfaatlerimizi korumak ve dünyaya güzel bir miras bırakmak için ülkemiz, denizciliğe uygun bir strateji belirlemeli ve milletimizin zihninde bu bilinci oluşturmak zorundadır,” ifadelerini kullandı.

Denizcilerimizi Anma

Konuşmasının sonunda, Mustafa Yalçın, Türk denizcilik tarihine katkıda bulunan büyükleri ve şehitlerimizi anarak şunları söyledi: “Bizlere bu denizleri miras bırakanların verdikleri mücadele ve çabaları adına ömrümüz boyunca ödeyeceğimiz borcumuzdur. Bu vesile ile 7 bin yıllık Türk tarihimizde, denizcilik alanında bizlere ismini ve yaptıklarını miras bırakan, Umur Beyi, Turgut Reisi, Barbaros Hayrettin Paşayı, Karamürsel Beyi, Piyale Paşayı, Piri Reisi, Oruç Reisi, Çaka Beyi, Kılıç Ali Reisi ve denizlerle çevrili ülkemizi bize miras bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile tüm denizci büyüklerimiz ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum.” dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.