DOLAR 34,0134 0.34%
EURO 37,8651 0.67%
ALTIN 2.819,700,37
BITCOIN 1973175-2.83055%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
‘24 SAAT EĞİTİM MARATONUNA’ SUSURLUKTAN DESTEK AÇIKLAMASI

‘24 SAAT EĞİTİM MARATONUNA’ SUSURLUKTAN DESTEK AÇIKLAMASI

CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘24 saatlik Eğitim Maratonuna’ Susurluk CHP İlçe Başkanlığından destek açıklaması geldi. Eğitim sorunlarının ele alındığı açıklamada CHP İlçe Başkanı Sema Acar Türkiye’nin eğitim konusunda 2002 yılından daha geriye gidildiğinin altını çizildi.

ABONE OL
Temmuz 28, 2024 13:06
‘24 SAAT EĞİTİM MARATONUNA’ SUSURLUKTAN DESTEK AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP, tarafından eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Anıt Park’ta halka açık olarak gerçekleştirilen 24 saatlik Eğitim Maratonu geçtiğimiz günlerde son buldu. Gerçekleştirilen bu eğitim maratonuna Susurluk Cumhuriyet Halk Partisin ’den destek geldi. Susurluk CHP İlçe Başkanı Sema Acar Atatürk Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında sonuçlar hakkında bilgi paylaştı.

EĞİTİMİMİZ BALTALANIYOR”

24 Saat gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk kez yapılan Eğitim Maratonu’nun sonuçları hakkında açıklamada bulunan Susurluk CHP İlçe Başkanı Acar, “AKP iktidarı, bilerek ve isteyerek, kasti bir biçimde ülkemizde eğitimi baltalamıştır. Liyakatsiz atamalarla, eğitim sistemimizin niteliği yerle bir edilmiştir. Eğitim dinselleştirilmiş, piyasalaştırılmıştır. Köy okulları ve yatılı okullar kapatılmış, çocuklarımız kilometrelerce uzaklardaki okullara, taşımalı eğitime mecbur edilmiştir. Deprem bölgelerindeki çocuklarımız hala birleştirilmiş okullarda eğitim görmeye, 20 metrekarelik konteynerlerde ailecek yaşamaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

CHP, tarafından eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Anıt Park’ta halka açık olarak gerçekleştirilen 24 saatlik Eğitim Maratonu geçtiğimiz günlerde son buldu. Gerçekleştirilen bu eğitim maratonuna Susurluk Cumhuriyet Halk Partisin ’den destek geldi. Susurluk CHP İlçe Başkanı Sema Acar Atatürk Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında sonuçlar hakkında bilgi paylaştı.

‘24 SAAT EĞİTİM MARATONUNA’ SUSURLUKTAN DESTEK AÇIKLAMASI

GERÇEK SORUN VE SIKINTILARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Eğitim seviyesinin kalitesizleşip düşüşe geçtiğine dikkat çeken Acar; “Bugün ülkemizin gençliği sınavlarda her yıl daha düşük ortalama yapmaktadır. Uluslararası ölçme değerlendirme sonuçlarına göre 2002 öncesine göre geriye gidilmiştir. Eğitim yatırımlarına ayrılan bütçe her geçen yıl düşürülmüştür. Bunun karşılığında iktidar, ÇEDES projesiyle çocuklarımıza camide bowling oynatma, maket mezarlarla ağıt yaktırma gibi pedagojik olmayan işler yaptırmaktadır. İktidar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli gibi çağdışı ve laiklik karşıtı uygulamalar ile uğraşmakta, gerçek sorun ve sıkıntıları görmezden gelmektedir.” dedi.

CHP OLARAK TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİNE KARŞIYIZ”

Ayrıca Acar basın açıklamasında, eğitimcilerin maddi ve manevi sorunlarına değinilirken, CHP olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline karşı çıktıklarını ve bu programın ihtiyaç analizi yapılmadan hazırlandığını, eğitim programları geliştirme ilkelerine ve akademik etik kurallarına uygun olmadığını da vurgulamıştır. Ayrıca Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına, Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel de katılım sağladı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.