DOLAR 34,0788 0.16%
EURO 38,0973 0.01%
ALTIN 2.835,070,22
BITCOIN 21387270.74064%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
5 ŞEHİDİMİZ İLE İLGİLİ YÜREK BURKAN DETAY

5 ŞEHİDİMİZ İLE İLGİLİ YÜREK BURKAN DETAY

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:08
5 ŞEHİDİMİZ İLE İLGİLİ YÜREK BURKAN DETAY
0

BEĞENDİM

ABONE OL

17 Nisan 2022 tarihinde Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nin karşısındaki Metina Vadisi ile Zap, Avaşin, Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak başlatılan Pençe Kilit harekatında dün 5 askerimiz şehit oldu.

Zap Vadisi’nde, güvenlik güçlerinin hareket kabiliyetini ve arazideki ilerlemelerini engellemek amacıyla tuzaklanmış el yapımı uzaktan kumandalı bombaların etkisiz hale getirildiği bölgede, dinlenme amaçlı mola verilen tepeye teröristler tarafından üç ayrı noktadan saldırı gerçekleştirildi.

Roketatar, Konkurs füzesi ve ağır silahlarla gerçekleştirilen hain saldırıda Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Uzman Çavuşlar Kemal Özek, Özkan Lale, Uzman Onbaşı Uğur Özdemir ile Piyade Sözleşmeli er Mahmut Üçdağ şehit oldu.

TERÖRİSTLERİ BULMAK İÇİN YOĞUN OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Görüş mesafesinin kısıtlı olduğu ormanlık alana sığınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede yoğun operasyonlar devam ediyor.

Operasyona İnsansız Hava Aracı (İHA), Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve Atak taarruz helikopterleri gibi hava destek unsurları da katılarak, karadan da güvenlik güçleri bölgeyi kuşatma altında tutuyor. Ayrıca, teröristlerin yer altına kazdıkları sığınaklara girmiş olabilecekleri ihtimali de değerlendiriliyor.

ACI DETAY ORTAYA ÇIKTI

5 askerin şehit olduğu operasyonla ilgili acı bir detay da gün yüzüne çıktı. Hayatını kaybeden 5 asker, aynı birlikte görev yapan ve daha önce Zap bölgesinde hainlerin saldırısı sonucu 5 Aralık 2022 tarihinde şehit düşen Binbaşı Mehmet Duman’ın komutası altındaydı.

Dün icra edilen operasyonda hayatını kaybeden askerler, kendi komutanlarına olan minnettarlıklarını ifade ederek operasyona “Şehit Binbaşı Mehmet Duman” adını verdiler. Bu özel isim verilen operasyonda 5 kahraman askerimiz şehit oldu.

Kaynak: Sözcü

BALIKESİR’DE KAZA! ARAÇTAN FIRLAYAN SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.