DOLAR 34,0926 0.21%
EURO 38,1342 0.19%
ALTIN 2.848,000,68
BITCOIN 21735342.65513%
Balıkesir
20°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
911’den “Sesimizi Duyan Var mı?”

911’den “Sesimizi Duyan Var mı?”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:14
911’den “Sesimizi Duyan Var mı?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, Bandırma’nın depreme hazır olmadığını vurgulayarak “Sesimizi Duyan Var mı?” çağrısı yaptı.

911 Arama Kurtarma Derneği Büyük Marmara Depremi’nin 23. yılında deprem konusunda bilinç oluşturmak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda stant açtı. 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, olası bir Marmara Depremi’ne karşı gerekli önem alınmadığına dikkat çekti. Gürsoy, “Hala olası bir deprem için gerekli bir önem alınmadı. Biz de farkındalık oluşturmak amacıyla stant açtık.” Standa gelen vatandaşlara bilgi ve eğitim verdiğini söyleyen Gürsoy, “Bize gelen insanların başvurularını değerlendiriyoruz. Bölgemiz birinci dereceden deprem bölgesidir. Bir tek biz çalışarak farkındalık kazandırıyoruz. Herhangi bir resmi kurumlarda çalışma yapılmıyor. Sadece biz yapıyoruz” dedi.

BANDIRMA’YI AFETE HAZIRLAYACAĞIZ

Diğer afet bölgelerine yardıma gittiği için afet anında mağduriyeti yaşadığını söyleyen Gürsoy, tek beklentilerinin Bandırma’yı afetlere karşı hazırlamak olduğunu vurgulayarak şu şekilde konuştu.

Yardıma gittiğimiz böylelerde mağduriyeti gördüğümüz için afet gerçeği aklımızdan çıkaramıyoruz. Bize verilen sözler var. Bunların bir an evvel yerine getirilmesini istiyoruz. Bu sözlerin tutulmasını istiyoruz çünkü sorumluluklarımız var. 25 yıldır kamu hizmetinde çalışıyoruz. Başka bir beklentimiz yok. Tek beklentimiz Bandırma’mızı afetlere hazırlamak, burada afet yoksa diğer bölgelere yardımda bulunmak. Bu kaosu hep birlikte yaşayacağız.

“BİZ HAZIRIZ. SİZLER HAZIR MISINIZ?”

Yapılan çalıştay sonucu Bandırma’daki binalarının durumunun kötü olduğunu ve resmi kurumlar tarafında bir an önce hazırlıklara başlanması gerektiğinin önlemle altını çizen Gürsoy, “Bandırma’daki binaların durumunu herkes biliyor. Bandırma’da çalıştay yaptık. Yaptığımız çalıştaya katılan Profesör “Eğer hazırlık yapmayacaksanız Bandırma’yı terk edin.” dedi. Bu hazırlığın Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Biz gönüllüler olarak elimizin altındaki araçlarla gönüllü olarak çalışacağız. Biz hazırız. Sizler hazır mısınız?”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.