DOLAR 34,1569 0.17%
EURO 37,9896 -0.29%
ALTIN 2.878,700,14
BITCOIN 21710361.42512%
Balıkesir
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Diyanetin fetva açıklamasına tepki

Diyanetin fetva açıklamasına tepki

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Diyanetin fetva açıklamasına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı fetvalara dikkat çekerek “Diyanet İşleri Başkanlığı İktidar Partisi’nin sözcüsü bir kuruma dönüştü.” dedi.

CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı fetvalarla ilgili açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, “Elinde kılıçla ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okunan fetvadan, baldız helaldir söylemine pek çok skandal akıllardayken, en son fiyatları Allah’ın belirlediğini iddia edecek sürece kadar ne yazık ki geldik. Bandırma’da aile destekleri sigortası çalışmasını yaparken, bez fiyatları çok yüksek olduğu için bebeğine bez alamayan annelerin çocuklarını market poşetleri ile bezlediğini görmüştük.” dedi.

“KÖTÜ EKONOMİNİN SORUMLUSU DEĞERLİ İNANCIMIZ DEĞİLDİR”

Diyanetin yayınladığı fetvanın iktidar yanlısı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu “Diyanet bu fetvasıyla yokluğu bebeklere ve annelere Allah’ın mi reva gördüğünü iddia etmektedir? Bu skandallar ortadayken, insanlarımızın inancı ve en kutsal gördüğü değerleri bu ekonomik beceriksizliğin sebebi olarak gösteriliyorsa Diyanet İşleri Başkanı sorgusuz sualsiz görevden alınmalıdır. Açıkça biliyoruz ki bu fiyatların sorumlusu AKP iktidarı ve beceriksiz ekonomik anlayışıdır. Ekonomiyi dar boğaza söküp, ekonomik kriz değil ekonomik rezalet dönemi yaşatan iktidar bu fiyatları belirleyen yapıdır.” diye konuştu.

FİYATLARIN SORUMLUSU AKP’DİR

Yaşanan sürecin belirli bir kesimi zenginleştirdiğini, halkın ise geçinemediğini ifade eden Çavuşoğlu “Ekonomik krizin bedelini tüm toplum beraber öder… Yaşadığımız süreç bir grup yancı ve yaverin zenginleştiği, öte yandan halkın fakirliği de geçip yok olmanın eşiğine geldiği süreçtir. Bunlar komşusu açken tok yatmayanlar değildir, bunların servetleri yoksullardan çaldıklarıdır. Her şey bu kadar ortadayken, milletin aklı ve inancıyla dalga geçme Diyanet.Fiyatların sorumlusu savunduğun AKP’dir. Allah’ın bildiğini kuldan saklama” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP