DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2134496-1.00682%
Balıkesir
20°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Gençlerin umudu CHP’de”

“Gençlerin umudu CHP’de”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:14
“Gençlerin umudu CHP’de”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Deveci gençlerin en büyük sorunun ekonomi olduğuna dikkat çekerek “Tek umudumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomi alanındaki politikalarıdır.” dedi.

1991 yılında Adıyaman ilinin Besni ilçesinde doğan ve üniversite okumak için Bandırma’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Deveci, siyasete ilk olarak 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nde başladığını ifade etti. Dönem dönem çeşitli görevler aldığı partide 2021 yılında gençlik kolları saymanı olarak devam eden Deveci, 1 Mart 2022 tarihinde Gençlik Kolları Başkanı olarak yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla beraber göreve geldiğini söyledi. Göreve geldikten sonra gençlik kolları yönetimiyle birlikte Ankara ziyaretine katıldığını ve üye kazandırma faaliyetleri için stant çalışmaları yaptığını belirten Deveci, “Çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Kaynaşmak adına CHP Gençliği Kampta etkinliği yaptık. Çeşitli toplantılara beraber, güçlü bir şekilde katılarak birlikteliğimizi gösterdik.” dedi.

“EKONOMİ POLİTİKALARIMIZI HER FIRSATTA ANLATIYORUZ”

Günümüzde gençlerin en büyük sorununun ekonomi olduğunu düşünen Deveci, tek umudunun Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun altını çizerek “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarılı politikalarıyla, muhalefetteyken bile yüz binlerce gencimize umut olduğunun farkındayım ve her platformda genel başkanımızın bu politikalarını anlatarak gençlerimizin umutsuz olamaması gerektiğini söyleyeceğim.” dedi.

“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE İLK ALTI AYDA HER ŞEY DEĞİŞECEK”

Kılıçdaroğlu’nun vaatleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geldiğinde ilk 6 ayda neler yapacaklarını aktaran Deveci, “Gençlerimizin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak, ilk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak. KYK Öğrenim Kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak. Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılabilecek 1000 lira bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart ya da mobil uygulama finansal teknoloji ürünü olacak.” dedi. Aile Destekleri Sigortası’ndan yararlanan ailelerin çocuklarına, kamuya personel alımında pozitif ayrımcılık yapılacağını da söyleyen Deveci, “Mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak, torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil, kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak. Gençlerden yani sizden pasaport çıkartma işlemi ya da yurt dışına çıkış harcı alınmayacak. Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak. Bakın altını çiziyorum, sıfır ÖTV olacak şekildedir.” diye konuştu.

“PARTİYE KARŞI ÖN YARGILAR AZALDI”

Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı ön yargıların olduğunu ancak bu ön yargıların her geçen gün daha da kırıldığını belirten Deveci “Partimize karşı oluşmuş bütün ön yargıların kırıldığı, her geçen gün oy oranlarımızın artış gösterdiği gerek anketler gerek saha çalışmalarında çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Dönem dönem ayrıştırma dili kullananlar yüzünden zorluklar yaşasak da çalışmalarınıza hız kesmeden devam ederek bu ayrıştırmaya izin vermememiz gerektiği bilinci ve farkındayız.” dedi.

“GENÇLER SİYASETTE YÖNLENDİRİLEN DEĞİL, YÖN VEREN”

Gençlerin siyasette artık yönlendirilen değil yön veren konuma geldiğini aktaran Deveci, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun tecrübesine güvendiğini şu sözlerle aktardı:
“Şu zamanlarda geleceği şekillendirenlerin bizler olduğu bilincindeyiz. Cumhuriyet Halk Partili her yoldaşımın olduğu gibi biz gençlerin de cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tecrübesi ile belirleyeceği adaydır. Biz gençler hiç bir zaman kişiler için değil, partimiz ve geleceğimiz için siyaset yaparak belirlenecek adayın yanındayız.”

Haber: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP