DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151697-0.352%
Balıkesir
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Sokak hayvanlarından kim sorumlu?”

“Sokak hayvanlarından kim sorumlu?”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:14
“Sokak hayvanlarından kim sorumlu?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün gece yarısı yaralı halde dükkanına sığınan köpek için mücadele eden Bayram Polat, belediyenin ilgisizliğinden dert yandı. Polat, ulaşmaya çalıştığı tüm belediyeye yetkililerinin olaya kayıtsız kaldığını iddia etti.

“Chocolate Café” isimli işletme sahibi Bayram Polat dün gece saat 23:30 sularında sahil boyundaki işletmesine yaralı halde gelen köpeğe yardım etmek istedi. Polat, yardım için Bandırma Belediyesi bünyesinde bulunan barınağı aradığında “Mesai saatimiz bitti, yardımcı olamayız.” cevabını aldığını iddia etti. Polat yaşadığı olayı şu şekilde aktardı:

Köpeği görünce panik yaptık. Bağırsakları dışarıdaydı. Müşterileri dışarıya çıkarttık. Hayvan kanlı bir şekilde can çekişiyordu. Daha sonra barınağı aradık, saat 23:50 civarıydı. Barınak çalışanları bize mesailerinin bittiğini, saat 00:00’dan sonra müdahale edemeyeceklerini söylediler.

“HAYVAN CAN ÇEKİŞİR BİR HALDEYDİ”

Barınaktan yardım gelmeyince zabıtayı aradığını söyleyen Polat “Zabıta bizi polise, polis de itfaiye ekiplerine yönlendirdi. İtfaiye ekipleri yanımıza geldi. ‘Biz veteriner değiliz bir şey yapamayız ancak buradan çıkarabiliriz’ dedi. Bizde atmalarına izin vermedik çünkü hayvan can çekişir bir haldeydi.” diye konuştu.

“KİMSE YARDIMCI OLMADI”

Gece 02.00’ye kadar hayvanın can çekiştiğini ve kamu personellerinden yetkili kimseye ulaşamadığını iddia eden Polat, “Dükkanımızın yan tarafında bulunan arıtma tesisindeki arkadaşlardan yardım istedim. Onlar da birkaç yeri aradılar, fakat kimse dönüş yapmadı. Aklımıza gelen bütün kurumları aradık ama kimse bize yardımcı olmadı. Dönüş yapacağız deyip salladılar bizi.” dedi.

“BİZ OLMASAYDIK, ÖLMÜŞ OLABİLİRDİ”

Arıtma tesisinde çalışan kişi sayesinde köpeği veterinere ulaştırdığını belirten Polat, “ Veterinere gecenin yarısında gelin tedavisini yapın, yoksa hayvan ölecek, ne gerekiyorsa biz karşılarız dedik. Sağ olsun o veteriner arkadaş gece yatağından çıkıp geldi, bize yardımcı oldu, güzel bir şekilde tedavisini yaptı ve hayata döndürdü. Şu an yaşıyor fakat biz orada olmasaydık ölmüş olabilirdi.” diye konuştu. Polat, tedavinin Union Veteriner Kliniği’nde Eyşan Demircan tarafından yapıldığını ve ısrarlarına rağmen hiçbir şekilde ücret talep etmediğinin bilgisini verdi.

“BU DURUMLARDA ULAŞABİLECEĞİMİZ KİMSE YOK”

Bu durumlarda belediye bünyesinde yetkili bir kişi olması gerektiğini savunan Polat “Biz kime ulaşacağız, derdimizi kime anlatacağız? Bu hayvanlara kim sahip çıkacak? Hayvanlara sahip çıksınlar. Bu bizim görevimiz değilken, görev edindik. Biz hayvan severiz deyip, ellerinde hayvan fotoğraflarıyla ortalıkta dolaşıp para toplayanlar nerede? Bizim yapabileceğimiz bu, biz bir tanesine, iki tanesine yetişebiliriz ama hayvanlar çok. Görevlerini yapsınlar sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP