DOLAR 34,1020 0.24%
EURO 38,0977 0.09%
ALTIN 2.873,361,57
BITCOIN 2139740-1.18124%
Balıkesir
21°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kuşlar vahşi doğaya salındı

Kuşlar vahşi doğaya salındı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:14
Kuşlar vahşi doğaya salındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk’ta 40 muhabbet kuşunun Çaylak Mesire Alanı’na salınması, kuşların ölüme terk edilecek olması sebebiyle gündem yarattı.

Susurluk Belediyesi, Ercan Küçükgökçe isimli vatandaşın yetiştirdiği 40 muhabbet kuşunu Merhum Hilmi Ünal ve Gazeteci Merhum Tahsin Ayyıldız’ın anısına Çaylak Mesire Alanı’na saldı. Bu duruma hayvanseverler kayıtsız kalmadı. Doğa Veterinerlik sahibi Veteriner Ufuk Sevinç yapılan davranışın yanlış olduğunu muhabbet kuşlarının salınan alanda yaşayamayacağını vurguladı. Sevinç, muhabbet kuşlarının tropikal hayvanlar olduğunun bilgisini vererek “Muhabbet kuşları göçmen kuşlar olup, genel olarak Avustralya’daki çalılık, çimenlik ve açık ormanlık alanlarda bulunurlar. Ancak Türkiye’de yaz aylarında dahi yaşamaları zordur. Kuşlar aç kalır doğal düşmanlara karşı başarısız olur ve ölür.” dedi.

“KUŞLAR ORADA YAŞAYAMAZ”

Kuşların henüz yaşasalar dahi iklim koşullarından dolayı popülasyonunu sürdüremeyeceklerini ve soğuk kış aylarında canlıların donabileceğini önlemle altını çizen Sevinç, “Kuşlar orada yaşayamaz, çünkü kafeslere hapsolduğu için gerekli uçma becerisinden yoksundur. Bu da onu kolay bir av yapar. Dışarıdaki iklim onun yaşayabileceği tropikal ve sıcak iklim değildir, bundan dolayı donarlar. Yapılan davranış oldukça yanlıştır.” şeklinde konuştu.

“SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ”

Susurluk Belediyesi 40 adet muhabbet kuşunu Çaylak Mesire Alanı’na saldığı görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Görüntüleri gören Susurluklu vatandaşlar salınan 40 adet muhabbet kuşunun yaşayamayacaklarını belirterek olaya şu şekilde tepki gösterdi:

Bu kuşlar bu bölgenin kuşları değil yıllardır kafeslerde üretilmiş, doğal yaşama uyum sağlayabilmeleri çok zor zaten doğada avlanabilecek yeteneklerinin çoğunu kaybetmişlerdir. Doğal ortamlarında bulunan yemleri bölgemizde yok. Eğer adapte olurlarsa daha kötü. işgalci tür kapsamına girer ve doğal türlerle mücadele ederek doğal türlerin yok olmasına sebep olabilir. Görüş aldınız mı?

Başka bir vatandaş ise düşüncelerini şu şekilde aktardı:

Hiç değilse kongre meydanında sahiplendirme yapılsaydı. Onlar doğada yaşayamazlar hiç araştırma yapılmamış. Yazık olmuş kuşlara.

Haber: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP