DOLAR 34,0850 0.19%
EURO 38,0970 0.09%
ALTIN 2.841,420,44
BITCOIN 21768423.14897%
Balıkesir
20°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
‘ŞİDDETİ ÖNLEMEDE’ BİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ

‘ŞİDDETİ ÖNLEMEDE’ BİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
‘ŞİDDETİ ÖNLEMEDE’ BİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Susurluk İlçe Birim Müdürlükleriyle bir araya gelen Kaymakam Muammer Köken gerçekleştirilen toplantıda, Kadına Yönelik Şiddet, Çocuk Koruma Kanunu ve Bağımlılıkla Mücadele konularının yer aldığı problemlerin çözüme kavuşturulacağını belirterek kuruluş temsilcilerine konuya ilişkin beklentilerini açıkladı.

Kaymakam Muammer Köken ’in başkanlığında yürütülen Kadına Yönelik Şiddet, Çocuk Koruma Kanunu ve Bağımlılıkla Mücadele konularının yer aldığı ilçe toplantısı, Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Kaymakam Köken ’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Susurluk Yeşilay Gönüllüleri Koordinatörlüğünün 3 aylık dönemi kapsayan faaliyetlerinin sunumu ile devam etti.

GÖRSELLERİN YER ALDIĞI SUNUMLA KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Toplantıda İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Yeşilay Gönüllüleri adına Susurluk Yeşilay Şube Başkanı Yücel Kılıç’ın Bağımlılıkla Mücadele konusunda hazırladığı sunum, görselleri ile birlikte katılımcıların bilgisine sunuldu. Sunum içeriğinde de yer aldığı gibi ilçe genelinde yaşanan Bağımlılık, Aile İçi ve Kadına Şiddet, Çocuk İstismarı ve Suçları konulu başlıklar görüşülerek, nasıl çalışmalar yürütüleceği bilgisi verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının önemle üzerinde durduğu ve Balıkesir Valiliği tarafından tebliğ edilen “Kadına Şiddet ve Aile İçi Şiddet” konulu yeni çalışmaların yer aldığı yazı katılımcılara okundu.

ŞİDDETİN OLDUĞU HER YERDE YILMADAN DUR DİYECEĞİZ

Konuya ilişkin soruların yanıtlandığı toplantıda konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Köken şu ifadelere yer verdi; “Şimdiye kadar kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarımızın yetkilileriyle bu hassas konu üzerinde birçok çalışmamız oldu. Bir toplumun en önemli varlıkları kadınlar ve çocuklardır. Onlara karşı yapılan en ufak yanlış hareket toplumun temel yapısını da sarsacaktır. Aynı şekilde bağımlılıkta şiddetti tetikleyen en önemli faktör. Bu sebeple şiddetin yer aldığı her yerde bize düşen görevi yerine getirerek bu gibi durumlara dur diyeceğiz.”

ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI HERKESİ TEBRİK EDİYORUM

2023 Yılı döneminde Susurluk’ta ki kuruluş temsilcilerine konuya ilişkin beklentilerini açıklayan Kaymakam Köken, toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine verdikleri destek ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Haber: Sena Eğilmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP