DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
Balıkesir
26°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
ÇETİNKAYA BENDE ADAYIM DEDİ

ÇETİNKAYA BENDE ADAYIM DEDİ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
ÇETİNKAYA BENDE ADAYIM DEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sınırlı Sorumlu Susurluk Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunda aday olacağını açıklayan Yılmaz Çetinkaya, Susurluk esnafının tüm problemlerine çözüm üreteceğini belirtti.

Pazartesi günü gerçekleştirilen basın toplantısında S.S. Susurluk Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunda aday olacağını açıklayan Yılmaz Çeltinkaya, Susurluk esnafının tüm problemlerine çözüm üreteceğini belirterek kapalı oyla sandık usulü bir seçim olması gerektiğini ifade etti.

ESNAF KOOPERATİFİN FAYDASINI GÖREMİYOR

S.S. Susurluk Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifin işletmesinde bozulmalar meydana geldiği için aday olduğunu belirten Yılmaz Çeltinkaya, “Geçmiş yılda en az 150 esnafımız Göbel Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifin giderek kredi talebinde bulundu. Gitmek zorunda kaldılar çünkü talep ettikleri destekleri Susurluk’ta bulamadılar. Bu sebeple birçok esnaf en zor zamanlarda esnaflığı bırakarak dükkânını kapatmak zorunda kaldı.” dedi.

EKSPERTİZ ÜCRETİ KALKACAK

Esnafın yaşadığı problemleri çözüme kavuşturacaklarının sözünü veren Çeltinkaya, “Ekspertiz ücreti adı altında geçen yıldan itibaren ödenen bin 800 TL ve güncel fiyatıyla 2 bin 800 civarında ücret alınıyor. Bu ücret sadece Balıkesir de var, İzmir’de, Bursa’da veya yakın çevredeki illerde bulunmuyor. Bu sebeple bir takım gecikmeler ve engellerle karşılaşılabiliyor. Bizim kazanmamız durumunda bu ücreti kaldıracağımıza dair söz veriyoruz.” diye konuştu.

148 ÜYE KADIN KADINA DERTLEŞEBİLECEK

Devrim niteliğinde çalışmalar yapılacağının altını çizen Çeltinkaya şu ifadelerin de sözlerine ekledi, “60 yıldan beri ilk defa kadın yönetici olarak Sibel Genç hanım kadromuzda dahil ettik ve böylece sayısı 148 kadın üyemizin sıkıntılarını kadın kadına çözecekler. Üstelik bu 148 kadın, aktif olarak kooperatifte çalışma yürütüyor.”

HER ŞEY DAHA KOLAY OLACAK

Seçilmesi halinde ipotekli kredilerde ev, arsa, tarla ipoteğinin yanında araç ipoteğini de kabul ederek değerinin yüzde 50’sine kadar kefilsiz kredi imkânı sunacaklarını sözlerine ekleyen Çeltinkaya, İş yeri edindirme kredisi adı altında 1 milyon 500 bin TL ve 10 yıl vadeli krediyi esnafa kullandıracağının sözünü verdi. Bunun yanında Ticari araç alım kredisi adı altında 1 milyon TL ve uzun vadeli krediyi esnafın kullanabileceğini, ipoteksiz 2 kefil ile 60 bin TL olarak kullandırılan Kredi limitini ise günümüze uygun olacak şekilde yükselteceklerinin de belirtti.

ÜYELİK LİSTELERİ BİLE GÜNCELLENMİYOR

Mevcut yönetimden bir çok esnafın şikayetçi olduğuna dikkat çeken Çeltinkaya, yaklaşık 750 üyeliği bulunan Kooperatifin, yaklaşık 100 üyesinin vefat ettiğini, en az 100’ünün Susurluk’u terk ettiğini ve en az 150 kişinin 30 yıla yakın pasif üyelik yürüttüğünü belirterek bu durumun mevcut yönetimce denetlenmediğini, üyelik listesinin güncellenmediğini ifade etti. Ayrıca Çeltinkaya ekip arkadaşlarını basınla tanıştırarak adil ve güzel bir seçim olmasını diledi.

Haber: Sena Eğilmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP