DOLAR 34,1147 0.28%
EURO 38,1239 0.14%
ALTIN 2.872,871,55
BITCOIN 2135553-1.24941%
Balıkesir
21°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SAKİN KALMALIYIZ

SAKİN KALMALIYIZ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
SAKİN KALMALIYIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet bölgesine yardım göndermek için çalışmalara başlayan Susurluklulara, yardımlar ile ilgili uyarıda bulunan Kaymakam Muammer Köken, halka sakin kalarak yetkilileri zor durumda bırakmamaları gerektiğini belirtti.

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Bu büyük felaketle ilgili Sivil Toplum Örgütleri ve resmi kurumlarca kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kaymakam Muammer Köken, Türk halkının yardım sever olduğunu ancak bazen duygusal davranarak yanlış hareket ettiğini ifade etti.

Afet zedelere destek olmak isteyen Susurlukluların resmi kurumlara danışmadan hareket etmemesi gerektiğini vurgulayan Köken, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen ve depremden etkilenen şehirlerde yerel zincirlerin valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla bölgelerdeki dağıtım merkezlerine acil ihtiyaç malzemelerinin taşınmaya başladığını belirtti.

DÜZENSİZ YARDIMLAR YIĞILMALARA NEDEN OLUYOR

Yanlış politikayla hareket etmenin ihtiyaç sahibi depremzedelere fayda vermeyeceğini sözlerine ekleyen Köken, “Tır doldurmak için kullanılmış eşya toplanıyor ve doğru bir davranış değil. İlgili vali yardımcılarıyla telefon ile irtibat kuruyoruz ve orada ki tırların boşaltılması için çabalıyoruz ama birbirinden habersiz tırlar art arda gönderildiğinde bir yığılma oluyor ve her şeyin bir yolu yordamı vardır. Engelleyen Kaymakam olmak istemiyorum ama insanlarımızın vicdanına sunuyorum bir tır daha doldurulsun diye kullanılmış eşyaların afet bölgesine taşınması uygun değildir.” ifadelerine yer verdi.

SAKİN KALMALIYIZ

“İLK ETAPTA ACİL YARDIMLAR YAPILMALI”

Susurluklu vatandaşlara yardımlar konusunda sakin kalmaları gerektiği uyarısında bulunan Köken, Afet bölgesinde acil ihtiyaçlar belli ve biz tespit edilen ihtiyaçları karşılamak için çabalamalıyız. Bu ihtiyaçların dışında ki ihtiyaçlar bir sonra ki aşamada gönderilebilir ancak ilk etapta acil olanlar temin edilmelidir.” ifadelerini kullanarak vatandaşlara sabretmeleri gerektiğini ve bunun bir süreç olduğunu vurguladı.

“YARDIM YAPAYIM DERKEN ENGEL OLMAMALIYIZ”

Yardımların bir sıraya koyularak iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Köken, “Tek bir bünyede toplanarak hareket etmek çok daha sağlıklı olacaktır. Kutuların üstünde isim yazmasının ihtiyaç sahibi depremzedelere hiçbir faydası yok, hele bir de yazlık giyim ayakkabı veya müzik çalar göndermenin hiç anlamı yok. Kullanılmış kıyafetler orada kullanılmayacak boşuna mazot yakılmamalı. Yardım yapacağım derken gerçek ihtiyaçların gitmesini engellemeyelim.” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN İSİM DEĞİL YARDIMIN NE KADAR FAYDA SAĞLADIĞI”

‘Bir yardımda önemli olan isim değildir’ diye konuşan Köken ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Deprem bölgesinde ki insanlarımız maddi olarak bizlerle aynı durumda insanlar ve sırf deprem gibi bir felaket yaşadığı için ikinci el gömlek veya elbise göndermek çok nahoş bir durumdur. İkinci el ve ihtiyaç duymadığı eşyalarla sevdiklerini, akrabalarını kaybetmiş bir insan öyle bir durumda ne yapabilir. Yazlık ayakkabı, giyim veya herhangi bir eşyayla ne yapılabilir. İhtiyaçlar belli şuan battaniye, ısıtıcı ve ışığa ihtiyaç duyuyorlarmış. Biz bunu kendi hemşerilerimize anlatmakta zorlanıyoruz. Lütfen yapmayalım böyle bir zamanda kenetlenip birlikte destek olmamız lazım.”

 ” 45 Yıl Kesinleşmiş Hapsi Vardı “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP