DOLAR 32,4555 -0.12%
EURO 34,7662 -0.64%
ALTIN 2.438,810,11
BITCOIN 2078138-0.92573%
Balıkesir
17°

AZ BULUTLU

21:32

YATSIYA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Abhazya’dan Türkiye’ye destek

Abhazya’dan Türkiye’ye destek

ABONE OL
Mayıs 6, 2023 10:20
Abhazya’dan Türkiye’ye destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi için Abhazya’da bir araya gelen Sivil İnisiyatif Grubu’nun başlattığı yardım kampanyasında toplanan 1 milyon 129 bin 450 ruble(282 bin 362 TL) AFAD’ın hesabına yatırıldı.

 Türkiye’nin deprem felaketiyle karşı karşıya kalmasının ardından tüm dünya seferber oldu. Depremin ardından ‘Canlar ülkesi’ Abhazya’da da yardım kampanyası düzenlendi. Yardım kuruluşları ve gönüllülerden oluşan Sivil İnisiyatif Grubu’nun başlattığı kampanyada toplanan 1 milyon 129 bin 450 ruble (282 bin 362 TL) AFAD’ın hesabına yatırıldı. Kiaraz, Center for Humanitarian Programme, Center Z. Achba “World Without Violence, Abkhaz Desk ve Alabasha Apsny gibi birçok farklı sivil toplum örgütünün yanı sıra gönüllülerden oluşan Sivil İnisiyatif Grubu, bağışla birlikte Türkiye’ye destek mesajı yayınladı.

“TÜRKİYE’NİN ACISINI ABHAZ HALKI DA YÜREĞİNİN DERİNLİKLERİNDE HİSSETTİ”

Dünyanın en büyük felaketi olarak nitelenen ve çok sayıda can kaybının yaşandığı depremler sonucu uluslararası yardım çağrısında bulunan kardeş Türkiye’nin acısını Abhazya halkı da yüreğinin derinliklerinde hissettiğinin altının çizildiği açıklamanın devamında; “Bu yüzden, devletimizin ve diğer kurumlarımızın yürüttükleri çabalara paralel olarak bizler de bir araya gelerek bir yardım hareketi başlattık. “Acılar ortaktır ve paylaştıkça azalır” düşüncesiyle başlattığımız bu kampanya sonucunda elde ettiğimiz meblağı ise “az veren candan”  notunu da düşerek sizlere aktarıyoruz”

“İLK ANDAN İTİBAREN SİZLERLE ENKAZ ALTINDA GİBİYDİK”

Unutmayın; Abhazya halkı olarak uzun olmayan bir geçmişte büyük bir savaş felaketi yaşadık, ardından da yıllarca süren uluslararası bir ambargo ile adeta diz çöktürülmek istendik. Bu gün bile hala çoğu ülkelerce tanınmamış olduğumuzdan dünyaya izole bir şekilde ayakta kalma mücadelesi vermekteyiz. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen siz kardeşlerimizin acılarınıza bigâne kalamazdık, bilesiniz ki halkımızın tamamı ilk andan itibaren sizlerle birlikte enkaz altında gibiydi, sizlerle birlikte gözyaşı döktük, sizlerle birlikte dua ettik ve her kurtulan can için sizlerle birlikte şükrettik.

“İYİ KOMŞU KARDEŞTEN İLERİDİR”

Bin yıllık bir komşuluk ilişkisi bulunan toplumlarımız, “iyi komşu kardeşten ileridir” şeklindeki bir Abhaz atasözünün de çok güzel ifade ettiği gibi artık kardeşten de ileri durumdadır. Bu yüzden, gönüllerimizin ve evlerimizin kapılarının da sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha ifade etmek isteriz. Yüce Allah’tan dileğimiz, yaşanan felaketin yaralarının bir an önce sarılması ve en kısa sürede eskisinden de güzel günlere ulaşmanızdır. Bu duygularla hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, geride kalanlara ise yürekten başsağlığı diliyoruz. Geçmiş olsun kardeşlerimiz. Başınız sağ olsun. Allah böylesi bir felaketi hiç kimseye yaşatmasın”

Sivil İnisiyatif Grubu’nda yardım kuruluşlarının yanı sıra Bülent Marshan, Oktay Chkotua, Almashan Gvindzhia, Asta Ardzinba, Enver Bzagua, Inal Khutaba, Tamer Eshba  ve Zehra Dopua  öncülük etti.

” Binali Yıldırım Pis İşler Ne Bilmiyorum “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.