DOLAR 34,1157 0.28%
EURO 38,1407 0.2%
ALTIN 2.868,681,41
BITCOIN 21567250.40791%
Balıkesir
26°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“ADEM” İLE HAYATA HAZIRLANIYORLAR

“ADEM” İLE HAYATA HAZIRLANIYORLAR

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
“ADEM” İLE HAYATA HAZIRLANIYORLAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk’ta yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Kaymakam Muammer Köken, “Aile Merkezimiz kadınlarımızı hayata hazırlayacak” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteği ile Susurluk Kaymakamlığı tarafından Ziraat Bankası yanında yapılan Aile Destek Merkezinin (ADEM) açılış töreni Kaymakam Muammer Köken, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akoğlan, İlçe Tarım Müdürü İsmail Göçer, ilçe protokolü ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Merkez hakkında açıklama yapan Köken, “Aile Destek Merkezlerimiz bizim için çok önemli. Çünkü aile önemli, toplumun yapı taşı diyoruz, en küçük sosyal birim diyoruz, insanların içinde yetiştikleri ve sosyalleştikleri, hayata hazırlandıkları yapı. Dolayısıyla Aile Destek Merkezlerimizde çocuklar resim yapıyor, müzik eğitimleri alıyorlar, eğitsel bir takım faaliyetlerde bulunuyorlar. Kadınlar elişi ve birtakım zanaatlar ile uğraşıp üretim sağlayıp maddi manevi destek alabiliyorlar.” dedi.

KADINLAR İÇİN ÜRETİM MERKEZİ OLSUN”

Sosyal hayatta da kullanılabilecek eğitimlerin verildiğine dikkat çeken Köken, “Burada sosyal bir ortamı sağlamak, hem çocukların ve kadınların eğitsel ihtiyaçlarına destek olmak hem de aslında burayı bir üretim merkezine dönüştürmek amacındayız. Özellikle istediğimiz şey kadınlar açısından bir üretim merkezi olsun. Ürettikleri değeri kendi ürettikleri ürünü burada doğrudan doğruya bir ekonomik değere dönüştürebilsinler. Bunu özellikle çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

MERKEZİ GEZEREK KURSİYERLERİ ZİYARET ETTİLER

Açılış sonrası Kaymakam Köken ve protokol üyeleri merkezi gezerek hem kursiyer ve öğrencilerden sohbet etti hem de bir süre dersleri dinledi. Elişi atölyesinde ki kursiyerleri de ziyaret eden Köken daha sonra anasınıfında çocuklarla hem eğlendi hem de sohbet etti. Eğitimler hakkında misafirlere bilgi veren Köken, “Aile Destek Merkezi’nde maruz kalınan 2’nci derece travmanın etkilerini kursiyerlerimiz için bir nebze azalmasını sağlayacak İnşallah. İlk dönem olan 3 aylık süreçte aşçı yardımcılığı, örgü, dikiş nakış ve Kuran-ı Kerim kursu olarak başladık. 4-6 yaş anasınıfımız da hizmet vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Okul Öncesi Çocuklar İçin “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP