DOLAR 34,0173 -0.14%
EURO 38,0578 0.37%
ALTIN 2.830,300,99
BITCOIN 21487376.42532%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kızılay’a istifa çağrısı

Kızılay’a istifa çağrısı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
Kızılay’a istifa çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Kızılay’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AHBAP Derneği’ne çadır satmasına sert tepki gösterdi. Atak, “Biraz utanmanız varsa ve ahlaklıysanız ve namusluysanız ve adi değil adilseniz derhal istifa edersiniz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki “yetersizliğiyle” gündem  olan Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığının ortaya çıkması toplumda infiale neden oldu. Kızılay’ın vatandaşlara bedelsiz vermesi gerektiği çadırları Ahbap Derneği’ne satmasını şiddetle kınadıklarının altını çizen CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, “Satmaya çadır çok, depremzedeye çadır da yemek de yok” sözleriyle tepki gösterdi.

YAPILAN YANLIŞLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Ülkece derin acıların yaşandığı günlerde, depremlerin ardından yaşanan tüm olumsuzluklar, eksiklikler, organizasyon ve koordinasyon eksikliğiyle gündeme gelen Kızılay’ın yaptığı satışın kendilerini utandırdığını ifade eden Başkan Atak, “Türkiye’nin en eski ve en köklü yardım kuruluşu adeta yardım kuruluşu etiğinden uzaklaşmış ticari bir kuruluş haline gelmiştir. Siz çadır satışı gelirlerine çökseniz de biz diz çökmeyeceğiz, yapılan yanlışlara boyun eğmeyeceğiz.” diye konuştu.

KIZILAY VATANDAŞIN YARALARINI SARMAYI UNUTMUŞ”

Atak, “Gelir kaynaklarının en başında yardımsever, hayırsever yurttaşların olduğu bu kuruluş vatandaşların yaralarını sarmayı unutmuş, para peşine düşmüş, bu da yetmezmiş gibi bedelsiz dağıtılması gereken çadır ve bakliyatlardan kar amacı güderek satışlarından kazandığı paraları yatırım araçlarında değerlendirmek için yeni kararlar almıştır. Bu vurgun değil de nedir?” dedi.

DERHAL İSTİFA EDİN”

Kızılay’ın davranışının akıl ve izanla asla bağdaşmadığına dikkat çeken Atak, Kızılay’ın deprem fırsatçılığına soyunarak ticarethane gibi çalışmasının kuruma olan güveni derinden sarstığına değindi. İstifa konusunu gündeme getiren Atak, “Türkiye’nin en köklü yardım kurumu olan Kızılay’ın liyakatsizlik ve adamcılık zihniyetinden derhal kurtulup bu tür skandallarla anılmak yerine en kısa sürede yaralarımızı karşılıksız saran kimliğine dönmesini diliyor ve ismini 1935’te Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği Kızılay’a yakışmayan bu beceriksiz yöneticilerin derhal istifa etmesini istiyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP