DOLAR 34,0390 -0.11%
EURO 38,1211 0.44%
ALTIN 2.831,711,04
BITCOIN 21538665.92016%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Prof. Dr. Mustafa Sarı; “Kuşcenneti tehdit altında”

Prof. Dr. Mustafa Sarı; “Kuşcenneti tehdit altında”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:24
Prof. Dr. Mustafa Sarı; “Kuşcenneti tehdit altında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, maliyeti nedeniyle biyolojik arıtma tesislerinin çalıştırılmaması nedeniyle Manyas Kuş Gölü ve Kuşcenneti milli Parkı’nın olumsuz etkilendiğini söyledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Mustafa Sarı, atıkların ve göl suyunun azalmasının Kuşcennetini tehdit ettiğini belirterek, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda denizlerdeki tehlikenin iç sularda da yaşanmasının kaçınılmaz olacağını söyledi. Balıkesir Valiliği tarafından Manyas gölüne kıyısı bulunan kırsal mahallere yaptıran biyolojik arıtma tesislerinin enerji maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı çalıştırılmaması, Avrupa Konseyi tarafından A sınıfı diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Millî Parkını da olumsuz etkiliyor.

Denizlerde yaşanan müsilaj tehlikesinin bir benzerinin iç sularda bugün itibariyle görülmediğini dile getiren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Mustafa Sarı, “Manyas Gölü sığ bir göldür. Suyun zirai maksatlı amaçlı olarak kullanılması, su seviyesinin 2 metreye kadar düşmesine sebebiyet vermiştir. Mesken atıkları ve göldeki su miktarının azalması suyun renginin de değişmesine sebep olmaktadır. Gerekli tedbir alınmazsa denizlerde yaşanan tehlikenin bir benzerinin iç sularımızda da yaşanması kaçınılmaz olur” diyerek uyarıda bulundu.

(İHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP