DOLAR 34,0279 -0.12%
EURO 38,0492 0.32%
ALTIN 2.826,640,86
BITCOIN 21508196.23269%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
ELON MUSK DAVA YÜZÜNDEN VARLIĞINDAN OLABİLİR

ELON MUSK DAVA YÜZÜNDEN VARLIĞINDAN OLABİLİR

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:32
ELON MUSK DAVA YÜZÜNDEN VARLIĞINDAN OLABİLİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk, Dogecoin’e olan ilgisi sebebiyle kripto para dünyasında manipülasyon yapmakla suçlanarak yeni bir soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Musk’ın, Dogecoin aracılığıyla kripto para piyasasını etkileyerek “ponzi şeması” ile dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla suçlandığı belirtiliyor. Eğer bu iddialar doğrulanırsa, Musk’a 258 milyar dolarlık bir ceza verilebilir.

SpaceX ve Twitter’ın CEO’su olan Elon Musk, kripto para yatırımcılarının öfkesiyle karşı karşıya kalmış durumda. Musk, Dogecoin fiyatını manipüle etmekle suçlanarak şantaj iddiasıyla dava edildi. Mahkeme dosyasında, Musk’ın Dogecoin’in fiyatını son iki yılda yüzde 36 bin artırdığı ve sonrasında “ponzi şeması” ile çökmesine sebep olduğu iddia ediliyor.

Elon Musk’ın avukatları ise bu iddiaları yalanladı. Yargıçlara sunulan açıklamada, bu iddianın hayal ürünü bir kurgudan başka bir şey olmadığını belirttiler. Avukatlar, meşru bir kripto para birimine yönelik tweet atmaktan başka bir desteğin olmadığını açıkladılar.

Reuters’e göre yatırımcılar, Musk’ın Twitter ve Saturday Night Live’da kripto para birimini desteklediğini öne sürüyor. Bu destekle milyarlarca dolar kar elde ettiğini dile getiren yatırımcılar, Dogecoin’in fiyatını kasıtlı olarak artırıldığına düşünüyor.

258 milyar dolarlık şantaj davasının kabul edilmesi, Musk’ın başına bela getirebilir. Dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Twitter CEO’su, 193 milyar dolarlık bir servete sahip.

Musk önceki günlerde Twitter’ın logosunu Dogecoin’in simgesiyle değiştirdi. Kripto para dünyasında hareket getiren bu eylem sonrasında Dogecoin fiyatı 0,096 doları buldu.

 

Tüketicinin Ekonomiye Güveni Azaldı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP