DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139734-0.59139%
Balıkesir
21°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
MİTHAT SANCAR NET KONUŞTU: TİP’LE AYRI GİRDİĞİMİZ YERDE YEŞİL SOL’A OY VERİN

MİTHAT SANCAR NET KONUŞTU: TİP’LE AYRI GİRDİĞİMİZ YERDE YEŞİL SOL’A OY VERİN

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:30
MİTHAT SANCAR NET KONUŞTU: TİP’LE AYRI GİRDİĞİMİZ YERDE YEŞİL SOL’A OY VERİN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mithat Sancar Yeşil Sol Parti’nin hedefini açıkladı, “yüzde 15 altını başarı saymayacağız. Hedefimiz 15 üstü. Milletvekili sayısı da 100’dür” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar net konuştu: TİP’le ayrı girdiğimiz yerde Yeşil Sol’a oy verin, bu bir siyasi yarıştır.

“YEŞİL SOL’A OY VERİN, BU BİR SİYASİ YARIŞTIR”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Tele 1’de katıldığı programda TİP’in ayrı liste çıkarmasına gönderme yaparak, “Oylarımızı birleştirelim, gücümüzü birleştirelim. Oylarımızı TİP’le ayrı girdiğimiz yerde Yeşil Sol’a verelim. Yeşil Sol’a verdiğimiz takdirde bunun yine en yüksek temsiliyeti sağlayacağını göreceğiz. Bu çağrımız açıktır. TİP’in ayrı listeyle girdiği yerlerde bu İttifak içi bir yarıştır. Elbette dostluk hukuku içinde olacaktır ama bu bir siyasi yarıştır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Tele 1’de Gökem Karadağ’ın konuğu oldu. Sancar, şunları belirtti:

“Yaptığımız çalışmalar sonucunda vardığımız nokta, ortak listenin en yüksek temsiliyeti sağlayacağıdır. Bu görüşümüz değişmiş değil, hatta pekişti.

Biz Emek ve Özgürlük İttifakı’nın sadece bir seçim ittifakı olarak görmedik. Biz Türkiye’nin çoklu bu kriz döneminden çıkışının kurucu aktörünü oluşturacak geniş bir birliktelik oluşturmayı hedefledik. Bizim talebimiz ve iddiamız devam ediyor. Ortak liste en yüksek kazanımı sağlar. Meclise en güçlü temsiliyeti gönderir. Böylece değişimin güvencesi konusunda daha da güçleniriz.

“MYK’MIZ KRİZ HALİNDE MÜZAKERE YETKİSİ VERDİ”

En son ittifak bileşenleriyle yaptığımız toplantıda, bu görüşümüzü tekrar söyledik. Parti MYK’mızda ortak listeyle girme kararı almıştık. MYK’mız Eş Başkanlara kriz halinde müzakere yetkisi verdi. Vekil kaybının bir tane bile olması bizim hedeflerimize zarar verir.

Gelecek döneme hep birlikte, en güçlü şekilde ilerleyelim ve Türkiye’yi birlikte değiştirelim.

“OYLARIMIZI TİP’LE AYRI GİRDİĞİMİZ YERDE YEŞİL SOL’A VERELİM”

Ama Türkiye İşçi Partisi kendi amblemiyle girmekte ısrar etti!

Bu ittifakın HDP değil 6 bileşeni var. Bizim dışımızda kalan 4 bileşen, ki EMEP’in seçime girme yeterliliği var, ortak liste kararımızı, teklifimizi kabul ettiler. TİP kendi amblemiyle girmek istediğini söyledi ve ısrar etti. Bunun üzerine en az kaybettirecek formül üzerinde çalıştık diyebilirim. Şimdi belli bölgelerde yarışacağız. Bu yarış elbette yoldaşlık içinde olacaktır. Elbette belli bir dostluk zemininde olacaktır. Ama bu bir siyasi yarıştır. Dolayısıyla bizle, bütün demokrasi isteyen insanlara şunu söyleyeceğiz: Sandık başına giderken kaybedeceğimiz her vekilin bu iktidara yarayacağını unutmayalım. Aklımızda tutalım! Bu TİP’in hedeflediği bir şeydir diye söylemiyorum, tamdır demiyorum. Ben gördüğümle anlatıyorum. O nedenle oylarımızı birleştirelim, gücümüzü birleştirelim. Oylarımızı TİP’le ayrı girdiğimiz yerde Yeşil Sol’a verelim. Yeşil Sol’a verdiğimiz takdirde bunun yine en yüksek temsiliyeti sağlayacağını göreceğiz. Bu çağrımız açıktır.

TİP’in ayrı listeyle girdiği yerlerde bu İttifak içi bir yarıştır. Elbette dostluk hukuku içinde olacaktır ama bu bir siyasi yarıştır. Bunun da sonucu önemlidir. Hiçbir şekilde oylar heba olmasın. Herkes bu değerlendirmeyi en sağduyulu bir şekilde yapsın. En güçlü temsiliyeti sağlayacak tercihte bulunsun, bunu bekliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP