DOLAR 34,0173 -0.14%
EURO 38,0578 0.37%
ALTIN 2.830,300,99
BITCOIN 21487376.42532%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: “UYAN DA BALIĞA GİDELİM”

ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: “UYAN DA BALIĞA GİDELİM”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:36
ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: “UYAN DA BALIĞA GİDELİM”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretten vergiyi kaldırmakla ilgili vaadi hakkında tepki gösterdi.

Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı “Emekçiler” başlıklı videosunda yaptığı açıklamalara eleştiri getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun videosunda orta sınıfın yok olmasına dair eleştirileri ve orta sınıfı büyütmeye yönelik planları yer alıyordu:

“Ben yakanız ne olursa olsun, orta sınıfın büyümesi gerektiğine inanırım. Türkiye’de bir küçük zümre dışında toplumun tüm kesimleri, gıda krizi ve barınma krizi tarafından kuşatılmış durumda. Orta sınıf yok edildi. Bay Kemal için orta sınıf ne? Güvenli bir işi olan, ev sahibi olan, tasarruf edebilen, geleceğe yatırım yapabilen, çocuğunun eğitim parasına gücü yeten sınıf orta sınıftır. Ve bu yakaya bağlı değildir. Bu sınıfı büyüteceğim ve çelik gibi güçlendireceğim.

Bunları nasıl yapacağım?

Bir: Ülkede güven ortamını sağlayarak yatırımı çekeceğiz.

İki: Temiz yönetimle halktan çalınanı halka iade edeceğiz ve akılcı şampiyonlar ligi bir ekonomistler ekibiyle Türkiye’yi krizden çıkaracağız.

Üç: Türkiye’yi ucuz iş gücü-yüksek enflasyon sarmalından çıkarıp dünya ile rekabet eden bir ülke haline getirmek için dirençli yeni sanayi devrimi altyapısını kuracağız. Tüm teknoloji alanlarına yatırım yapacağız.

Dört: Çalışanlar için gelir vergisi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Emekçiler üzerindeki vergi yükünü indireceğiz. Asgari ücretliden vergi almayacağız.

Beş: Kadınların çalışma yaşamına katılımını artıracağız. Onlar gelir elde ettiğinde bu haneler hızla orta gelir grubuna dönüşecek.

Altı: Sanayiyi tüm Türkiye’ye yayarak İstanbul’dan Anadolu’ya ekonomik mobilite yaratacağız. Anadolu’yu yeniden şaha kaldıracağız. Bu da ücretleri otomatik olarak yükseltmek demek.

Yedi: Organize sanayi bölgelerinde teknoloji liseleri kuracağız. Mesleki eğitimle gençlerimiz yeni beceriler kazanacak. Sanayicinin ihtiyaç duyduğu aranan eleman sorunu giderilmiş olacak.”

“HANİ UYAN DA BALIĞA GİDELİM DERLER YA…”

“Dün gece Kılıçdaroğlu çıkmış, asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldırmaktan bahsediyor. Yahu bir insan bu kadar mı ülkesinden ve milletinden habersiz olur?.. Hani uyan da balığa gidelim derler ya… Biz asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1,5 sene oldu, Bay Bay Kemal…

Biz 2022’de hem asgari ücreti hem diğer ücretlilerin asgari ücret kadarki gelirlerini vergi dışı bıraktık. Anlaşılan bu zat gündemi takip etmiyor, bizim emekçi kardeşlerimiz için neler yaptığımızı araştırmıyor, önüne konulan kâğıtları da hiç sorgulamadan okuyor.

İnşallah 14 Mayıs’ta bu trajikomik durumlara bir son verecek, tekaüt vakti geldiği anlaşılan Kılıçdaroğlu’nu siyasetten emekli edeceğiz. Böylece kendisini de CHP seçmenini de milletimizi de bu eziyetten kurtaracağız.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP