DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569660.20422%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Erdoğan; “Kılıçdaroğlu’na Hesabı CHP Sorsun”

Erdoğan; “Kılıçdaroğlu’na Hesabı CHP Sorsun”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:33
Erdoğan; “Kılıçdaroğlu’na Hesabı CHP Sorsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Kısıklı’da ilk konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada toplanan kalabalığa seslendi. Erdoğan konuşmasında, ‘Şimdi mağlubiyetin hesabını, CHP Kılıçdaroğlu’na sorsun’ dedi.

Erdoğan konuşmasına seçimlerin ilk turu ve ikinci turunda görev alan partililere teşekkür ederek başladı, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize demokrasi şöleni yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum.  Seçim süresince görev alan gençlik, kadın kolları ve davaya gönül veren vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bize tevdi eden her bir vatandaşımıza teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim? Pazara kadar değil mezara kadar dedim.

” Şimdi bak Bay Bay Kemal diyorlar. Biz Türkiye’mize emanetiz demiştik”

Konuşmasının bir bölümününde rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan; “Sizlerin iradesi ülkemizin sandıkta paslanmaz gücü haline geldi. Buradan Türkiye’ye bir hesap yapıyorum hesap uzmanıyım diyordu ya. 2018 de CHP’nin vekil sayısı 146 idi.  2023’de 169’a çıkarttı. Fakat malum toplamda %1 bile oya sahip olmayan partilere kiralık vekil verdi. Ne kadar? 40 tane. Peki şimdi ne oldu? 129’a düştü CHP kaybettiği seçimler nedeniyle herhalde bunun hesabını Bay Bay Kemal’e soracaktır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminin galibi Türk halkıdır. Biz ne demiştik. Öyle bir kazanacağız ki Türkiye kazanacak demiştik.’

Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kesin sonuçların açıklanmamasına rağmen kendisini ilk olarak, Azerbeycan, Özbekistan ve Libya başbakanlarının arayarak tebrik ettiğini söyledi.

HABER: Fatma DUYMAZ

“Seçim Sonrasında CHP’den İlk Açıklama “

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP