DOLAR 34,1008 0.21%
EURO 38,1033 0.07%
ALTIN 2.842,400,47
BITCOIN 21753762.67975%
Balıkesir
20°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
GARANTİ BBVA SENDİKASYON KREDİSİ ANLAŞMASINI YENİLEDİ

GARANTİ BBVA SENDİKASYON KREDİSİ ANLAŞMASINI YENİLEDİ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:40
GARANTİ BBVA SENDİKASYON KREDİSİ ANLAŞMASINI YENİLEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Garanti BBVA, uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon kredisi anlaşmasını sosyal sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olarak yenilediğini duyurdu.

Banka, ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) kriterlerine odaklanarak sendikasyon kredisini güncelledi. 13 ülkeden 26 bankanın katılımıyla gerçekleşen anlaşma, 367 gün vadeli ve toplamda 199 milyon dolar ile 218,5 milyon euro tutarında iki farklı dilimden oluşuyor. Kredi, dış ticaret finansmanı ve genel kurumsal amaçlar için kullanılacak ve özellikle deprem bölgesinde yerleşik kurumların dış ticaret finansmanına destek olacak.

DEPREMZEDELERE FİNANSMAN DESTEĞİ SÜRMEKTE

Garanti BBVA, yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından depremzedelere sağladığı finansman desteğini sürdürmekte. Banka, temin ettiği kredinin sosyal performans hedeflerini deprem bölgesindeki kadın girişimciler ve mikro ölçekli işletmelerin finansmanına bağlantılı olarak gerçekleştirecek. Ayrıca, elde edilecek sürdürülebilirlik indiriminden elde edilen geliri yine deprem bölgesinin kalkınmasına destek olmak amacıyla kullanacak.

“ÖNCÜ KONUMUMUZU GÖSTERDİK”

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sendikasyon kredisine ilişkin görüşlerini paylaşarak, “Banka olarak, ESG kriterleri doğrultusunda sendikasyon kredisini yenileyerek öncü konumumuzu bir kez daha gösterdik. Sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında sosyal odaklı yatırımlarımızı artırıyoruz. Bu sendikasyon kredisiyle sürdürülebilirlik hedeflerimizi daha da ileriye taşıyoruz. Sosyal kriterler doğrultusunda yenilediğimiz sendikasyon kredisiyle deprem bölgesindeki desteklerimizi artırma hedefimiz en önemli önceliklerimizden biri. İlk olarak bölgedeki kadın girişimcilere ve mikro ölçekli işletmelere kaynak sağlayacağız. Hedeflerimizi başarıyla gerçekleştirdiğimiz takdirde kullanılan kredinin faizinde indirim yapılacak ve elde edilen geliri yine deprem bölgesi için kullanacağız. Yenilenen sendikasyon kredisiyle deprem bölgesindeki ticaretin güçlenmesine, fırsat eşitliğine katkı sağlamaya ve şirketlerimizin uluslararası arenada en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

YILIN İLK ÇEYREĞİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜDÜ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP