DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21537170.24917%
Balıkesir
20°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yakıt fiyatları belimizi büktü

Yakıt fiyatları belimizi büktü

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:23
Yakıt fiyatları belimizi büktü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, 4 ay önce taşıma ücretlerine yansıyan artışın, yakıt fiyatlarına yapılan zamlarla eridiğine dikkat çekti.

 

Şoför esnafının akaryakıt zamlarına karşı ayakta kalabilmesinin çok zor olduğuna dikkat çeken Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, dövizdeki düşüşle birlikte özellikle akaryakıt gibi konularda indirim beklentilerinin olduğunu söyledi. Taşımacılık sektöründe çalışan esnafın bugüne kadar yapılan her zamda kendi cebinden karşılayarak vatandaşa yansıtmamaya çalıştığının altını çizen Başkan Çapar, “Pandeminin başından bu yana ve halen, şoför esnafımız ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Örneğin taşımalı eğitim sözleşmeleri her yıl Haziran’da yapılıyor ve akaryakıt fiyatları o günden bu güne yüzde 60 arttı. Bu artışla birlikte artan maliyetler servisçi esnafımızı çok zorladı. Aynı şekilde dolmuşçu, halk otobüsçü, taksici esnafımız da en önemli gider kalemi olan akaryakıta karşı zorlanırken, bu durum vatandaşa hiç yansıtılmadı” diye konuştu.

“PANDEMİ YATIRIMLARIMIZI ETKİLEDİ”

Yaklaşan genel kurul öncesi adayların çıkmaya başladığına değinen Başkan Çapar, açıklanan benzinlik ve misafirhane projelerini de değerlendirdi. Dünya elektrikli araçlara yönelirken benzinlik gibi çok büyük bir yatırımın tartışmaya açık olduğunu kaydeden Çapar, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bile şehir içi otobüslerinde elektrikli otobüsleri tercih etmeye başladı. Bir benzinlik yapmış olsak bunun geri dönüşü en az 10 yıl. Benzinlik yerine elektrik istasyonu yapmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum” dedi. Adayların misafirhane ve otel projelerinin de kendilerine ait olduğunu anlatan Başkan Çapar, “Misafirhane yapmayı biz de çok istedik. Ancak pandemi sürecinin en çok etkilediği sektörlerden biriyiz. Onlar bu durumdan habersizler sanırım” dedi.

“BAŞÇI İSTİFA EDİP ADAY OLSAYDI DAHA ETİK OLURDU”

Halen yönetim kurulu üyesi olan İbrahim Başçı’nın adaylık sürecini eleştiren Başkan Çapar, 3-6 ay önce istifa ederek adaylığa hazırlanmasının daha etik olacağına inandığını söyledi. Başçı’nın istifa etmeden oturum ücretlerini almaya devam ettiğinin altını çizen Çapar, “Oda üyesi herkes aday olabilir. Bunda bir sıkıntı yok. Yönetim kurulundan istifa edip aday olması daha yakışık alırdı. Demek ki onu yönetim kuruluna almakla hata etmişiz. Aday olacak herkese şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP