DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569520.6067%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bilim fuarında 21 proje sergilendi

Bilim fuarında 21 proje sergilendi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:23
Bilim fuarında 21 proje sergilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluklu ilköğretim öğrencilerinin hazırladığı 21 projenin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

 

Bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak oluşturulan destekleme programı kapsamında Susurluklu öğrencilerin projelerine yer verilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda 21 proje sergilendi. Fen ve teknoloji, teknoloji tasarım, kodlama, araştırma, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi kategorilerindeki projeleri inceleyen Kaymakam Muammer Köken, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, araştırmacı, meraklı, soru sormayı bilen genç bireylerin öğrenmelerine imkân sağlayan öğrenme metotlarından biri olduğuna dikkat çekti.

KÖKEN: “FUARLAR HAYAL GÜCÜ VE YARATICILIĞIN BULUŞTUĞU ORTAMLAR”

Hayal gücü ile yaratıcılığın buluştuğu bu gibi ortamlardan öğrencilerin faydalanması gerektiğine değinen Köken, “Eğitim kurumlarının başlıca amaçlarından biri de bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralayacaktır. Gelecek yıllarda daha fazla proje ile bilim fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

GÜNEY: “SUSURLUKLU ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORUM”

Şehit Erbil Arslan Ortaokulu’nda düzenlenen fuarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akoğlan ile gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi alan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, geleceğe umutla bakmanın yolunun eğitim ve bilimden geçtiğinin altını çizdi. Hayal gücü bilimi harmanlayarak projelerini sergileyen Susurluklu çocukların ileride ülke ve dünya yararına olacak büyük buluşların mimarı olabileceğine inandığını kaydeden Güney, proje çalışmalarının her biri ileride başarılı çalışmalara atılacak büyük imzaların ilk basamağı olması temennisinde bulundu. Güney, “Öğrencilerimizin çalışmalarını bu anlamda önemsiyorum. Bu projelerin hazır hale gelmesinde emeği olan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP