DOLAR 34,1201 0.28%
EURO 38,0852 0.05%
ALTIN 2.865,661,30
BITCOIN 21522520.13596%
Balıkesir
21°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BANDIRMA CHP KADIN KOLLARINDAN AÇIKLAMA

BANDIRMA CHP KADIN KOLLARINDAN AÇIKLAMA

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:05
BANDIRMA CHP KADIN KOLLARINDAN AÇIKLAMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Nazlı Canan Zivane Festivalleri hedef alan zihniyetlere yönelik bir basın açıklaması yayınladı.

“Müzikten, sahneden, sanattan, kültürden, festivallerden, eğlenip mutlu olmaktan, mutluluğu hep birlikte paylaşmaktan korkan bir zihniyet ile karşı karşıya olmanın dayanılmaz ağırlığını yaşıyoruz.” dedi.

NAZLI CANAN ZİVANE SÖZLERİNE BÖYLE DEVAM ETTİ;

Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik buhranın içindeyken, korkunç bir mutsuzluk salgınıyla baş başa kalmışken, sağlık, eğitim ve iş hayatıyla ilgili gençlerimiz geleceklerinin karanlık tablosunu biraz da olsa aydınlatma heyecanın peşindeyken şimdi de karşılarına, karşımıza kraldan çok kralcı bir Orta Çağ zihniyetinin, düşünme, eğlenme ve kutlama yasaklarına teşvik edici korkak tavırları, açıklamaları çıkıyor.
Düşünce, kültür, sanat, bilim ve mutluluk düşmanlığı umutlarımızı, geleceğimizi bizden çalmaya, aydınlığı ele geçirmeye çalışıyor.

Oysa biz “başıboş ve sınır tanımaz kutlama şekillerini” son yılların en adil olmayan seçim sürecinin neticesinde görmüştük. Oysa biz, “gariahlaki haram ilişkilere” çeşitli dernek ve vakıf adı altındaki kurumların yolsuzluklarında, masum çocukların küçücük yaşta evlendirilmelerinde şahit olmuştuk. Festivallerde değil…
Sürekli daha sert biçimlerde dile gelen gerici ve karanlık zihniyet, umutsuzluktan umut üreterek yaşamımıza renk katmamıza engel olamayacaktır.

Bizler toplumun çoğunluğunu oluşturan, acımızı da, mutluluğumuzu da ortak duygularla, kadın erkek ayrımı yapmaksızın birbirimize omuz olarak yaşamayı bilen tarafıyız.
Evet, uyuşturucu baronlarıyla mücadele ve çetelerin çökertilmesi konusunda, eğitim sisteminin güncellenmesi ve gençlerin eşit ve özgür koşullarda eğitim haklarınına ulaşması konusunda, işsizliğin biran önce son bulması konusunda “gençlerin ahlakını bozucu davranışların engellenmesi şeklindeki adımların bir an evvel atılmasını” biz de talep ediyoruz.

İktidara soruyoruz gençleri isyan ve başkaldırıya yönlendiren şey umutsuz yaşamlarına neşe ve mutluluk katan müzik, sanat, kültür festivalleri mi yoksa bir türlü önüne geçilemeyen uyuşturucu çeteleri, kadın cinayetleri, çevre ve doğa düşmanlığı, işsizlik gerçeği, zam furyası ve gelecek belirsizliği mi?
Medeniyetten gün geçtikçe uzaklaşan bu karanlık zihniyetin bir an önce aydınlanması ve gençleri hakkettikleri aydınlık ve çağdaş yarınlara ulaştırması dileğimizle…

Balıkesir Sivil Toplum Platformu’ndan Gerici Bildiri!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP