DOLAR 34,1282 0.3%
EURO 38,1301 0.17%
ALTIN 2.875,161,63
BITCOIN 2145671-0.81791%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
FAHRETTİN KOCA: “DIŞARI ÇIKMAYIN”

FAHRETTİN KOCA: “DIŞARI ÇIKMAYIN”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:04
FAHRETTİN KOCA: “DIŞARI ÇIKMAYIN”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sıcak havalara karşı dikkatli olunması, özellikle yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlıkları olanların dışarıya çıkmamaları uyarısında bulundu.

Bu hafta Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan hava durumu raporlarına göre, Türkiye genelinde ve özellikle İstanbul’da yüksek sıcaklıkların etkisi devam ediyor. Son değerlendirmelere göre ülke genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkacağı, diğer bölgelerde ise 2-6 derece daha yüksek olacağı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca ise sosyal medya hesabından yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişilere dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

“SICAK ÇARPMASI, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, Hipertermi olarak da bilinen ciddi bir klinik durumdur.

Yaşlılar ve çocuklar; diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.”

TBMM YÜZDE 25’İ ONAYLADI!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP