DOLAR 34,0902 0.2%
EURO 38,1134 0.13%
ALTIN 2.845,910,60
BITCOIN 21731122.79067%
Balıkesir
20°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma Belediyesi çalışanlarına büyük zam

Bandırma Belediyesi çalışanlarına büyük zam

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:22
Bandırma Belediyesi çalışanlarına büyük zam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bandırma Belediyesi, toplu iş sözleşmesi imza günü programı düzenledi. Bandırma Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen programda Bandırma Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Türkiye’de enflasyonunun yılı sonu itibariyle 36,8 olmasının ardından belediye çalışanlarının enflasyon karşısında ezilmemeleri için Bandırma Belediyesi, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası ile anlaşarak Bandırma Belediyesi’nde 657 sayılı devlet memurları yasası kapsamında ve sözleşmeli çalışan memurlar olmak üzere toplam 151 kişiye en üst limitten yüzde 20 zam yaptı.

“Emeğin ve emekçinin yanındayız”

İlk konuşmayı gerçekleştiren Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Arap Ucur, “Çalışanlarını hayat koşulları karşısında ezik düşürmemek, motivasyonu arttırmak adına, kısıtlı kaynakları zorlayarak, eve bir dilim ekmekten fazlasını götürmek için imkanlarını kullanan sayın Belediye Başkanı Tolga Tosun’a, atanmış ve seçilmiş belediye bürokratlarına ve şube başkanı Sezer Yıldız’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“İyi hizmet verebilmek için çalışanları mutlu etmeliyiz”

Toplu iş sözleşmesi imza günü kapmasında konuşmasını yapan Tolga Tosun çalışandan yana olduğunu belirterek “Yaklaşık iki yıldır pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu dönemde personellerimize daha fazla sorumluluk yüklendi. Çok emek harcadık. Zor zamanlar geçirdik. Mesai saatlerimiz değişti. Belediyesi sizler sayesinde güçlü bir belediye oldu. Temel gıda maddelerinde ciddi şekilde artış oldu. Hepimizin maaşları küçüldü. Bunun karşılığında Bandırma Belediyesi çalışanlarına sahip çıkması gerekiyor. Bandırma Belediyesi 750-800 personeli ile 200 bin nüfusa hizmet veriyor. Bu hizmeti sunabilmek hizmet veren çalışanlarımızın mali açıdan sıkıntısı olmadan daha iyi şartlarda çalışması gerekir. Yaptığımız çalışmalar sonucunda memurlarımıza en üst seviyeden zam yaptık. Hepimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Mutlu Belediye, Mutlu Bandırma ile yola çıktığını belirten Balıkesir Tüm Yerel-Sen Şube Başkanı Sezer Yıldız, “Şehirde barışın ve uzlaşmanın olduğu mesajı Bandırma’ya iletilmiştir” diye konuşarak Tolga Tosun ve ekibine teşekkürlerini iletti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP