DOLAR 34,0173 -0.14%
EURO 38,0578 0.37%
ALTIN 2.830,300,99
BITCOIN 21487376.42532%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Muhammed Yakut İspanya’da yakalandı!

Muhammed Yakut İspanya’da yakalandı!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:12
Muhammed Yakut İspanya’da yakalandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim öncesi hükümet aleyhindeki YouTube yayınlarıyla gündeme gelen ve uluslararası arama emriyle aranan Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander şehrinde polis tarafından gözaltına alındı.

İspanyol emniyet yetkililerine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçlarından açılan soruşturma kapsamında uluslararası arama emri çıkarılan Muhammed Yakut, dün İspanya’nın kuzeyindeki Santander şehrinde kimlik kontrolünde yakalandı.

Türkiye’nin iade talebi dolayısıyla Yakut’un yakalanmasıyla ilgili bilgilerin Madrid Büyükelçiliği’ne bu sabah iletildiği ve yasal sürecin başlatıldığı öğrenildi.

Şahıs, şu an Santander’de gözaltında tutuluyor.

Türkiye’den Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarından gelecek bilgilerin İspanya’da ulusal mahkemeye iletilmesi ve mahkeme kararının alınmasının ardından iade gerçekleşebilir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yakut’un sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle “Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Yakut hakkında 25 Mayıs’ta kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Haber: Ali Altınöz

 

Akşener: “CHP’nin Ankara ve İstanbul’u kaybetmesini göze alıyoruz”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP