DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150601-0.98834%
Balıkesir
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Hicri Ercili’de sendika depremi

Hicri Ercili’de sendika depremi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:20
Hicri Ercili’de sendika depremi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hicri Ercili’de sendikalı olduktan sonra işten çıkartılan 54 işçi, fabrika önünde direnişe geçti.

Bandırma’da deniz nakliyat ve kimyevi madde sektöründe faaliyet gösteren Hicri Ercili’nin tank imalatı işletmesinde sendikaya üye olan 72 işçiden 54’üne toplu mesaj atılarak işlerine son verildi. 1 hafta önce anayasal haklarını kullanarak Türk Metal Sendikası üyesi olan işçiler fabrika önünde eyleme başladı. İşçilerin sendikaya üye olduğu için işten atıldığını ifade eden Türk Metal Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Nedim Veske, işçilerden sabırlı olmalarını isterken, “Sendika olarak boş durmayacağız. İşe iade davalarını açacağız ve gerekirse suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.


“İŞÇİLERE YAPILAN BÜYÜK BİR HAKSIZLIK”

Bir hafta önce anayasal haklarını kullanan Hicri Ercili firmasında örgütlenmelerini tamamladıklarını ve yetki aldıklarını belirten Veske, gece gündüz, kar kış demeden işverenin karına kar katmak için çalışan işçilere yapılanın büyük haksızlık olduğuna dikkat çekti. Bandırma’dan yükselen sesi herkesin duyması gerektiğinin önemle altını çizen Başkan Veske,
“İşçilerimiz sendikalı oldukları için gece telefonlarına gelen mesaj ve maille çıkışları verildi. Ne yazık ki Türkiye’de örgütlenmeye bakış açısı bu. Örgütlenmenin önünün açılması gerekiyor” dedi.

“BU MAĞDURİYETE KAYITSIZ KALINMAMALI”

İşletme sahibinin bölgede sosyal anlamda hizmetleri olan bir isim olduğuna değinen Başkan Veske, “72 sendikalı arkadaşımız çalışıyor ama aileleriyle birlikte 500 kişilik bir mağduriyet söz konusu. İşverenimizin bu mağduriyete kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Veske, “Bizim amacımız insana sevgi, emeğe saygı diyen bir anlayış içinde işverenle ilişkiler kurmak. Bundan sonra da bu anlayışla yolumuza devam edecek, daha çok kazanmak için daha çok üretecek ve daha çok kazandıracağız. Haklarımızın yenilmesine asla izin vermeyeceğiz ve her türlü platformda sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bandırma ve bölgedeki sendika temsilcileri fabrika önünde eylemini sürdüren işçilere destek amacıyla direnişe katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP