DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569660.20422%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Başarılı öğrenciler ödüllendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi(BİGEP) kapsamında Susurluk’ta düzenlenen deneme sınavında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Balıkesir’in eğitim potansiyelini artırmak amacıyla başlatılan BİGEP projesi kapsamında Susurluk’ta düzenlenen deneme sınavının değerlendirme toplantısı yapıldı. Göbel Şehit Nusret Kula Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda Susurluk İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Rüstem Tüt ve Halil Başaran, danışman öğretmenlerle bir araya geldi.

“SINAV KAYGISINI YENMEK DENEME SINAVLARINDAN GEÇİYOR”

Eğitimde motivasyon ve başarının arttırılması konusunda fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda Tüt, deneme sınavlarının öğrenciler için sınav hazırlığında en faydalı çalışma tekniklerinden biri olduğunu söyledi. Tüt, sınav kaygısını yenmeye ve stresin kontrol altına alınmasına büyük katkısı olan deneme sınavları sonrasında eksikliklerin tamamlanarak gerçek sınavda daha iyi bir başarı elde edilebilmekte olduğuna vurgu yaptı. Toplantı sonrasında sınavda başarılı olan öğrenciler, ödüllendirildi.

“DENEME SINAVLARI ÖĞRENCİNİN BOY AYNASIDIR”

Öğrencilere seslenen Tüt, “Deneme sınavlarına girdiğinizde mevcut durumunuzu görmüş oluyorsunuz. Bu sınavlar çalıştığınız konuları ne kadar kavradığınızı, dolayısıyla gerçek sınava ne kadar hazır olduğunuzu gösteren önemli veriler. Diğer bir ifadeyle deneme sınavları sizin için bir “boy aynasıdır. Bol test çözerek zamanı iyi kullanmayı başarabilen adaylar gerçek sınavdaki başarısını da katlamaktadır. Sınav kaygısının ortadan kalkması ve konu hakimiyetinin sonrasında adaylar başarılı bir sınav geçirerek istedikleri sonuca ulaşabilmektedir. Bu sayede başarılı sonuçlara en kolay yoldan ulaşabilmek mümkündür.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP