DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21620221.00435%
Balıkesir
18°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
En lezzetli harita

En lezzetli harita

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
En lezzetli harita
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tost ve ayranın başkenti Susurluk’un gastronomik değerlerine dikkat çekmek ve yeme-içme kültürü üzerinden çekim alanı oluşturmak için kokoreç, Mihaliç Peyniri, kuzu ayak paça çorbası gibi 54 lezzet durağının belirlendiği “Susurluk Lezzet Haritası” hazırlanıyor.

Araçlarıyla İstanbul-İzmir kara yolundan geçen pek çok kişi, coğrafi işaretli “Susurluk Tostu” ile “Susurluk Ayranı”nın tadına bakmak için mola veriyor. Kaymakamlık, belediye, ticaret odası ve esnaf odası tarafından tostu ve ayranıyla ünü ülke sınırlarını aşan Susurluk’ta, lezzet duraklarının sayısını arttırmak amacıyla “Molanızın Şehri Susurluk” sloganıyla lezzet haritası hazırlanıyor. Yaklaşık 1,4 kilometrelik güzergahta neredeyse her 25 metreye farklı bir lezzetin düştüğü 54 nokta belirlendi.

TOST VE AYRAN DIŞINDAKİ LEZZETLERDE DE ŞÖHRETİ YAKALAMAK İSTİYORUZ

Projenin yürütücüsü Susurluk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Çetin; yolu Susurluk’tan geçen herkesi lezzet şöleniyle buluşturmak istediklerini söyledi. 54 farklı esnaftan Susurluk’a ait ve hikayesi olan bir ürün sunmalarını istediklerinin altını çizen Çetin, tost ve ayran dışında da şöhret olacak ezzetler yakalamayı hedeflediklerine dikkat çekti. Projenin kısa zaman içerisinde hayata geçirileceğini Çetin; “Anlaştığımız toplam 54 dükkândan 44’ünün çekimleri tamamlandı. Bu projenin hayata geçmesi için son 10 esnafımızın çekimlerini tamamlayıp kalan tasarımları yapacağız. Daha sonra broşürü basım aşamasına geçeceğiz. Tek dileğimiz bu güzergâhta herhangi bir ürününün bir “şöhret” yakalayabilmesidir. Yerelliği, tarihi ve fiyatıyla bunu ulusal düzeyde başarabilmesidir.” dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLER ÖN PLANA ÇIKARILACAK

Proje çalışmalarının son hızla devam ettiğini ifade eden Özkan Çetin; “Yöreselliği, fiyatı, sunumuyla fark yaratan ürünleri ön plana çıkaracağız. Ayran evi girişinden İstasyon Caddesi boyunca ve Beşeylül Caddesi’nden Yasa ışıklar çıkışına kadar bir güzergâh belirledik. Yaklaşık 1,4 km olan bu güzergâh girişinden çıkışına kadar ortalama 1,5 dakika sürüyor. Bir harita üzerinde esnaflarımızın yerlerini belirterek, ürünlerini hikâyeleriyle birlikte QR kodları içine gömüp tanıtıcı bir harita broşür hazırladık ve bunu bir web sitesine yönlendirdik. Çizdiğimiz rotada anlaştığımız esnaflarımızın mekânlarında profesyonel çekimler gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“İNSANLARI SUSURLUK’A ÖZGÜ LEZZETLELER TANIŞTIRACAĞIZ”

Mola vermek için Susurluk’u seçen insanları hedef alan projenin yerel lezzetleri tanıtmayı amaçladığını belirten Çetin; “İstanbul- İzmir yolundan Susurluk’a sapan insanlara ilçemiz içerisinde geçirecekleri bu kısacık zamanı yerel lezzetlerimiz ile taçlandıracağımızı anlatacağız. İstanbul’daki konserlerde, etkinliklerde ve İDO’da broşür dağıtarak, büyükşehirlerde yerel gazete ve sosyal medya imkânlarını kullanarak, yolcuları arabalarıyla Ayran Evi’nin oradan içeri sokmaya ikna edip Susurluk’a özgü lezzetlerimiz ile tanıştıracağız” sözleriyle projeyi anlattı.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP