DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21570620.13225%
Balıkesir
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluklu kadınlardan ilk ihracat

Susurluklu kadınlardan ilk ihracat

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Susurluklu kadınlardan ilk ihracat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömür Üreten Kadınlar Kooperatifi ürettikleri ürünlerle Orta Doğu pazarına açılıyor. EMITT Fuarı’nın yıldızı olan Susurluklu kadınlar, Filistinli bir iş insanı aracılığıyla Orta Doğu’ya pazarlanacak yöresel bebek, korkuluk, el yapımı süsleme gibi 500 adet siparişi hazırlamaya başladı.

Susurluk Belediyesi’nin katkılarıyla faaliyet gösteren Ömür Üreten Kadınlar Kooperatifi, yöresel bebek, korkuluk, dekoratif mum gibi ürünler üreterek hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sunuyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın gibi isimlere hediye edilen ve çok beğenilen yöresel bebeklerin ünü ülke sınırlarını aştı. Ürettikleri ürünler EMITT Fuarı’nda Filistinli bir iş insanın dikkatini çeken Susurluk kadınlar, ilk ihracatlarını yapmaya hazırlanıyor. Kadınlar, Mısır, Fas ve Tunus gibi dışarıdan çok fazla turist alan ülkelere pazarlanması beklenen 11 farklı üründen oluşan 500 adetlik ilk parti siparişin üremine başladı.

DAHA BÜYÜK ANLAŞMALAR UFUKTA

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Çetin, Ömür Üreten Kadınların hazırladığı ürünlerin beğenilmesi durumunda, kooperatifin üretim çapı genişletilerek daha büyük anlaşmalara imza atılabileceğini müjdeledi. Proje için belirli bir miktar yatırım sağlandığında üretim çapının kolayca artacağını belirten Çetin; “Ömür Üreten Kadınlarımızın yaptıkları işi birbirlerine öğreterek bu işi yapmaları ve el becerisini yaymaları oldukça kolay olur” diye konuştu.

“ÖMÜR ÜRETEN KADINLAR SUSURLUK ADINA BİR GURUR KAYNAĞIDIR”

2020 yılında kurulan Ömür Üreten Kadınlar Girişimi’nin Susurluk adına uluslararası pazara adım atmasının gurur verici olduğunu söyleyen Çetin; “Paradan ziyade bizi mutlu eden, Susurluk’un özelinde üretilen, Susurluklu kadınların el hünerleri olan ürünlerin yurtdışında satılacak olmasıdır. Henüz iki yıllık bir girişimin bu kadar kısa sürede uluslararası pazara açılması Susurluk adına bir gurur kaynağıdır. Bu gurur kazanılan paradan çok daha kıymetlidir. Bu farklı kapılar açacaktır ve Susurluk adına çok büyük bir reklamdır. İlk siparişin yüzde 80’i tamamlandı. 13 Nisan’a kadar teslim edeceğiz” dedi.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP