DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151408-0.55588%
Balıkesir
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Alacaklarına kavuşan işçiler lokma döktürdü

Alacaklarına kavuşan işçiler lokma döktürdü

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Alacaklarına kavuşan işçiler lokma döktürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konkordato dönemi sonrası 18 milyon liralık alacaklarına kavuşan Yörsan işçileri lokma döktürdü. Sorunun çözümü noktasında büyük çaba sarf eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, lokma hayrında işçilerle bir araya geldi.

Yaklaşık 2 yıldır bekledikleri alacaklarına Mart ayı içerisinde kavuşan Yörsan mağduru işçiler, lokma döktürdü. AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik ve AK Parti Susurluk İlçe Başkanı Melih Bağırgan, Yörsan işçilerinin sorunlarının çözüme kavuşması vesilesiyle düzenledikleri lokma hayrına katıldı.

AK Parti Milletvekili Av. Adil Çelik, sürecin en başından beri milli servetin heba olmaması için emek sarf ettiklerine dikkat çekti. Çelik, “Ülkemizin önemli ve ilimizin en büyük tesislerinden olan Yörsan’ı tekrar işler hale getirmek, bu endüstriyi tekrar ekonomimize kazandırmak için gayret gösterdik. Günlük 1 milyon 200 bin litre süt işleme kapasitesine sahip, uluslararası standartlardaki bu tesisler, yakın zamanda tekrar çalışmaya başlayacak, süt üreticilerimiz de kazanan olacaktır” dedi.

YASAL İFLAS SÜRECİ 2 YIL GİBİ KISA BİR SÜREDE ÇÖZÜLDÜ

Bandırma’daki Şeker Piliç firmasının iflası sonrası işçilerin alacaklarına 8 yılda kavuştuğuna değinen Çelik, 230 Yörsan işçisinin 18 milyon liralık alacaklarına 2 yıl gibi kısa bir sürede çözülmesinin çok önemli olduğunun önemle altını çizdi. İşçilerin 2 yıldır yaşadıkları mağduriyetleri yakından gördüğünü ifade eden AK Parti Susurluk İlçe Başkanı Melih Bağırgan, “O mağduriyeti sadece işçi arkadaşlarımız ve aileleri değil bütün Susurluklular olarak derinden hissettik. Elimizden geldiğince bu mağduriyete ortak olmaya çalışırken sorunun çözümü noktasında işin peşini hiç bırakmadık. Bu noktada Adil Vekilimiz Ankara’da işçi arkadaşlarımızın sesi oldu. Bugün hepimiz çok mutluyuz” diye konuştu.

İŞÇİLERDEN TEŞEKKÜR

Yaşanan sıkıntılı dönemin bitmesiyle birlikte bu yolda kendilerini yalnız bırakmayanlarla bir araya gelmek için lokma döktürdüklerini ifade eden işçi temsilcileri, “Hem vekilimize hem de ilçe başkanımıza bizlere omuz verdikleri için çok teşekkür ederiz. Konkordato ilan etmiş bir firmada bu kadar sürede ödeme yapılması gerçekten mucize gibi. Yerel ve ulusalda bizi yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz. Bu savaşın kazananını sadece biz değil Susurluk’tur” sözleriyle mutluluklarını dile getirdiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP