DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2145736-1.3533%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kütüphanenin kapıları herkese açık

Kütüphanenin kapıları herkese açık

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
Kütüphanenin kapıları herkese açık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi sakinlerini ağırlamaya devam ediyor. Bandırma Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Fidan iki yıldır dünya genelinde yaşanan ve etkileri en ağır şekilde hissedilen salgın sürecinde hizmetlerine devam ettiklerini ifade etti.


Güncel olarak günlük yaşamda her alanda varlığını hissettiren Covid salgınının azalmasıyla, Bandırma İlçe Kütüphanesi’nde salgınla mücadele kaynaklı kısıtlamaların da aşama aşama normalleşmeye başlandığı belirtildi.

SALGIN SONRASI KÜTÜPHANEYE İLGİ VAR

2021 yılı sonu itibarıyla kütüphanede tamamı güncel yaklaşık 28770 adet kitap ve basılı yayın bulunmakta olduğunu ve isteyen herkesin erişebileceğini belirten Müdür Fidan; “Yıl içinde 220 adet süreli yayının takibi yapılmış, ulaşanların kayıt işlemleri tamamlanarak okuyucu hizmetine sunulmuştur. 2021 yılı içinde kendi kaynakları ile Kütüphanemize çalışmaya gelenler, Kurumumuz eserlerinden yararlananlar, süreli yayınları inceleyenler, İnternet hizmetinden faydalananlar ve Kütüphane dışına ödünç kitap vb alanların toplam sayısı 14338 kişi olmuştur.” şeklinde konuştu. Önceki yıllara göre rakam bakımından sonuçların düşük kaldığını söyleyen Fidan, sonuçlar değerlendirilirken salgın ile mücadelede kısıtlama günleri ve kütüphanenin hizmete kapatıldığı günler göz önünde bulundurulmasını söyledi.

KÜTÜPHANENİN BİR ÖNEMLİ KİTLESİ DE HÜKÜM GİYENLER

Kütüphane dışına ödünç kitap alarak yararlanan üye sayısının 2021 yılsonu itibariyle 10823 kişi olduğu açıklandı. Kütüphaneden yararlanan insanların salgın döneminde sayı olarak düştüğünü ifade eden Fidan; “Kütüphanemiz öğle tatilinde kapanmaksızın hafta içi 08.30 – 17.30 arası, açık raf sistemi ile hizmetine devam etmektedir.”dedi. Kütüphanenin bir diğer önemli hizmet kitlesinin de Bandırma’da bulunan 4 ayrı ceza ve infaz kurumunda kalan mahkûmların oluşturduğu kaydedildi. Kütüphane Müdürü Hasan Fidan;“4 Kurum ile Bakanlıklar arası sağlanan işbirliği ile 2019 yılından bu yana düzenli olarak yetkilendirilen personel denetiminde, Kütüphane koleksiyonumuz veri tabanından yaptıkları seçim ile kitap alıp okumaktadırlar.”açıklamasında bulundu.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP