DOLAR 34,1258 0.29%
EURO 38,1389 0.17%
ALTIN 2.876,481,68
BITCOIN 2147595-0.38579%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Deprem değil tedbirsizlik öldürür

Deprem değil tedbirsizlik öldürür

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
Deprem değil tedbirsizlik öldürür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, “Üniversite ile yaptığımız çalışmalarla Bandırma’daki gençleri afet konusunda bilinçlendirmek istiyoruz” dedi.

25 yıldır Türkiye’nin her bir noktasında yaşanan afetlerde kazazedelerin yardımına koşan 911 Arama Kurtarma Derneği ülkeye hizmette bulunmaya devam ediyor. 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, üniversite ile birlikte yapılan projeler ve daha önceden yapılmış faaliyetler hakkında bilgi verdi.

SERTİFİKALI EĞİTİMLER VERİLECEK

Gürsoy, Geçtiğimiz senelerde kurulan fakat pandemi nedeniyle çalışmalarına ara veren Onyedi Eylül Üniversitesi 911 Arama Kurtarma ve Dağcılık Kulübü’nde bu dönemden itibaren katılım gösteren öğrencileri, afetlere karşı bilgilendirerek bilinçli bireyler yetiştirmek istediğini belirtti. Gürsoy, ayrıca çeşitli sertifikalı eğitimler verileceğinin de bilgisini vererek, Bandırma’da okuyan öğrencilerin çoğunlukla eski binalarda kaldığına dikkat çekti. Gürsoy, “Bandırma’da öğrenciler ucuz olması sebebiyle eski binalarda kalıyor. Bu nedenle öğrenciler olası bir afet durumunda ilk müdahaleyi yapacak kadar bilinçli olmalı. Çünkü büyük deprem oluştuktan sonra ilk saatler biz bizeyiz” şeklinde konuştu. Gürsoy, yalnızca üniversite değil aynı zamanda 911 Arama ve Kurtarma bünyesine katmak üzere başka üyelerde yetiştirdiklerini aktardı.

“BELEDİYEMİZİ DAHA ÇOK YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Gürsoy, Bandırma Belediyesi’nin afet zamanlarında derneği destekleyerek birlikte çalıştıklarını ve belediyeden kendilerine yaklaşık bir buçuk yıl önce bir milyon liralık araç gereç alınacağı konusunda söz aldığını söyledi. Gürsoy “ Araç gereç konusunda yetersiz kaldığımız durumlar oluyor. Derneğimizin zor durumda kalmasını istemeyiz. Belediyemizden söz aldık. Ancak yeterli bütçe ayrılmadığından kaynaklı destek de yetersiz kalıyor. Bandırma Belediyesi’nin en yakın tarihte bu sözünü yerine getirilmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Haber: Belit Pektezel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP