DOLAR 34,1027 0.21%
EURO 38,1021 0.09%
ALTIN 2.839,950,39
BITCOIN 21786602.85316%
Balıkesir
20°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ekonomi Ramazan bağışlarını da vurdu

Ekonomi Ramazan bağışlarını da vurdu

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
Ekonomi Ramazan bağışlarını da vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Hancıoğlu geçtiğimiz Ramazan ayına göre gelen yardımlarda bir azalma olduğunu söyledi. “Yardımseverlerimizi ellerinin erdiği kadarıyla, kendilerini de zora sokmayacak şekilde desteğe davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

2021’de “Yılın Muhtarı” seçilen, Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bandırma Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Hancıoğlu, 2 yıldır vatandaşlara yardımcı olmak adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Vatandaşlara alışveriş çekleri veya gıda kolileri temin ettiklerini belirten Nur Hancıoğlu; “Bu Ramazan ayında gelen bağışların artacağını düşündük. Çünkü Ramazan ayı dayanışmanın ön planda olduğu bir ay. Geçtiğimiz Ramazan ayına göre ekonominin bozulması sebebiyle yardımlarda bir azalma oldu. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız arttı. Fakat yardım yapan dostlarımız da geçim derdindeler ve doğal olarak kendi bütçelerini korumaya aldılar.” açıklamasında bulundu.


“YARDIMLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR”

Bu yıl fitre zekât açısından nakit yardımında bulunmadıklarını açıklayan Haydarçavuş Muhtarı; “Yakın zamanda bir hayırseverimiz aracılığıyla şuana kadar gelen en büyük yardımlardan birini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Hayırseverimizin adını saklı tutuyoruz. 100 adet 1000 liralık olmak üzere toplam 100 bin liralık alışveriş çeki bağışında bulunuldu. Bir de geçtiğimiz günlerde bir yardımsever dostumuz da 30 adet 500 liralık yani toplam 15 bin liralık çek bağışında bulundu. Bunların haricinde daha küçük miktarlarda da bağışlarımız gelmeye devam ediyor.” diye kaydetti.


BAĞIŞLAR EMİN ELLERDE

Muhtar Hancıoğlu, muhtarlık makamları olarak aracı olduklarını ve vatandaşın onlara emanet ettiği bağışları ince eleyip sık dokuyarak dağıttıklarını dile getirdi. İhtiyaç sahiplerini araştırarak belirlediklerini ifade eden Hancıoğlu; “Muhtarlığımıza gelen bu bağışları özellikle yalnız yaşayan, eşini kaybetmiş, çocuğu olan veya eşinden ayrılmış gerçekten bu yardıma ihtiyacı olan ailelerimize öncelik vererek iletiyoruz. Bağışa uygun gördüğümüz vatandaşlarımızı kaymakamlık ve belediyeden sorgulayarak gerçekten ihtiyaç sahibi olduğuna emin olacağız. Gerçekten ihtiyacı olması bizim için çok önemli. Sadece gıda yardımı olarak değil alışveriş çeki olarak bağış gelince ihtiyaç sahipleri gıda gereksinimlerinin dışında hijyen malzemelerini de yardımdan karşılayabiliyor.”ifadesinde bulundu.


ASKIDA FATURA İLE HANELERE DESTEK

Ekonomi sebebiyle vatandaşların zor zamanlardan geçtiğini ifade eden Hancıoğlu, desteğe ihtiyacı olan hanelere destek olduklarını belirtti. Fiyatların her geçen gün arttığına işaret eden Muhtar Nur Hancıoğlu; “Vatandaş artık aldığı maaşı kendisine zor yetiriyor. İnsanlar faturalarını ödeyememeye başladı. Haydarçavuş Muhtarlığı olarak “Askıda Fatura” uygulamamızı sürdürüyoruz. Durumunu incelediğimiz ve faturalarını ödeyemeyecek durumda olan ailelerin faturalarını sayfamızda paylaşıyoruz. Bütçesi olan ve yardım etmek isteyen hayırsever arkadaşlar kendi bütçelerine uyan faturaların ödemesini yaparak destek oluyor. Bizlere sadece ödendiğini bildiriyor biz de ailelere iletiyoruz. Dekontlar bizde saklı kalıyor.” diye söyledi.

“UMARIM DAHA FAZLA AİLEYE DOKUNURUZ”

Önemli olanın ihtiyaç sahibi insanları dar boğazdan çıkarabilmek için yüklerini hafifletmek ve yüzlerini güldürebilmek olduğunu söyleyen Haydarçavuş Muhtarı Nur Hancıoğlu; “Ramazanın son günlerine geliyoruz umarım bu yardımlar daha da artar ve biz de bu sayede daha fazla aileye dokunmaya çalışırız. Geçirdiğimiz bu dönemde geçinmek çok zor, ekonomik olarak hepimiz sarsılmış durumdayız. Fakat bir nebze de olsa ihtiyacı olan ailelerimize, durumu uygun kimseler yardımcı olmak isterlerse çok mutlu oluruz. Biz elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışacağız. Yardımseverlerimizi ellerinin erdiği kadarıyla, kendilerini de zora sokmayacak şekilde desteğe davet ediyorum. Hayırseverler muhtarlıklar ile iletişime geçerek güncel tutulan ihtiyaç sahiplerinin listeleriyle yardımlarını gerçekleştirebilirler.” şeklinde iletti.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP