DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21557720.52545%
Balıkesir
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Muhalefet KalDer sürecine karşı

Muhalefet KalDer sürecine karşı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:16
Muhalefet KalDer sürecine karşı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalite Derneği İktisadi İşletmesi’nin (KalDer) belediyeyi eğitmek amacıyla gelmesine rağmen belediyenin içinde karar alma pozisyonunda bulunduğunu iddia eden Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Harun Algül, “Belediye Başkanı içerideki yönetimi kendi elinde tutması gerekirken tamamen KalDer’e teslim etmiş durumda.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bandırma Belediye Meclis Üyesi Harun Algül, Bandırma Belediyesi ile anlaşan Kalite Derneği İktisadi İşletmesi (KalDer) hakkında değerlendirmede bulundu.

Harun Algül, Bandırma Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda sunduğu 2021 yılı faaliyet raporu öncesi KalDer ile belediyenin ortak çalışmalarını dile getirerek, bu durumun bir zafiyet haline geldiğine dikkat çekti. KalDer’in belediyeyi eğitmek amacıyla geldiğini ancak derneğin ihale dosyasındaki her şeyin problemli olduğunu iddia eden Algül, “Derneğin sözleşmesi, imzası, kaşesi, diploması, ödemesi her şeyi problemli. Faturasını kaydettirememiş, bir sonraki yıl kaydettirmiş. Belediyeye bu şekilde eğitim veriyorsa, bu işte bir yanlışlık olabilir.” dedi.

İMZA VAR, İSİM YOK

KalDer ihalesinde hizmet protokolü yapıldığını vurgulayan Algül, protokol değil sözleşme yapılması gerektiğine dikkat çekti. Protokolün ikinci yılında düzeltildiğinin bilgisini veren Algül, yaptığı inceleme sonucunda KalDer ile yapılan belediye bünyesindeki 2022 yılı performans programının hazırlanması, stratejik planlama ve performans programı eğitimleri, paydaş geri bildirimlerinin yönetilmesi ve eğitim planlarına yönelik hizmet alınması kapsamında protokol düzenlendiğini ancak usul olarak dernek ile yapılan iş ve işlemlerde sözleşme düzenlenme zorunluluğu hususunda yanlış işlem yapıldığı dile getirdi. Algül, protokolde yapılan incelemede süreli olarak hizmet anlaşması yapıldığını, protokolü imzalayan kişinin ismi ve yetki belgesi gibi hiçbir evrakın olmadığını, yapılan sözleşmelerdeki isimlerin, içeriğinin ve imzalayan kişilerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

KALDER HER YERDE

KalDer ile kişisel araştırmaları sonucunda tek bir kişinin belediyenin tüm birimlerinde iş ve işlemleri yönettiği, eğitim verilecek konular ile ilgili eğitim vermek yerine dosyaları hazırladıklarını, 2021 yılında Belediye meclisinde sunum yaptıkları, sosyal medyadan da takip edildiği üzere birim amirleri toplantılarında ve diğer belediye etkinliklerinde aktif bir şekilde yer aldıklarını belirten Algül, belediyenin bu dernekle eğitimin ötesinde farklı bir bağlantı ve yetkiyle faaliyet gösterdiklerini şu şekilde aktardı. “Söz konusu hizmet alımları yıllara dair devamlı yapılmış olması ve limit değerlerde gerçekleşmiş olması uygunsuz ve oldukça manidar olduğu açıkça görülmektedir. Bütün toplantı fotoğraflarında KalDer yer alıyor. Evraklarda KalDer sadece eğitim alanında hizmet vermekle görevli ancak belediyenin içinde başkan ve başkan yardımcısı pozisyonları arasında tüm her şeye dahil oluyor.”

“KALDER BAŞARISIZDIR”

Belediyede Kreş Müdürlüğü, Amatör Spor Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü gibi müdürlükler kurulduğunun bilgisini veren Algül, “Bu müdürlüklerin hiçbirinin kurulmasını uygun görmüyorum. Kreş Müdürlüğü, Sosyal Hizmetlerin altına girebilirdi. Amatör sporlar belediyenin asli görevleri arasında bile değil. Bunların hepsi KalDer vasıtasıyla olduysa o zaman KalDer bana göre başarısızdır.” dedi. Belediyenin KalDer sürecini muhalefetle görüşmeden başlattığını ifade eden Algül, “Bu süreçte bizimle hiç iletişime geçilmedi. Bütün dizayn bizsiz yapıldı. Muhalefeti yok sayan bir kurumun verdiği destekten ne çıkabilir? Eğitim konuşuyorsak eğitimleri düzgün veriyor olabilirler. Ama belediyeyi düzeltmek ve dizayn etmekten bahsediyorsak ki ihaledeki görevi bu değil onda da başarılı değil. Belediye olarak eğitime ihtiyacımız var, ancak amirlerimizi de yadsımayalım.” diye konuştu.

“BANDIRMA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bandırma’nın geleceği için çalıştığını belirten Algül, yapıcı konuşan bir muhalefet olduğunun altını çizerek “Muhalefet olmak için muhalefet yapan biri değilim. Çözüm yolu bulmaya çalışırım. Başkan Tosun’un bu konuda şanslı olduğunu düşünüyorum. Ona yol gösteren, doğruyu gösteren bir muhalefetim. Ben Bandırma’nın geleceği için çalışıyorum.” diye konuştu. Meclis üyesi olarak fazla muhalefet yapması ile eleştirildiği iddialarına yanıt veren Algül, “İYİ Parti’nin konuştuğunu, CHP’nin kendi içindeki meseleleri mecliste konuştuğunu çoğu kez görmüyoruz. Hatta Tolga Başkan bazen söz alanları konuşturmuyor. AK Parti grubunda Zeynep Hanım ve benim dışında birinin konuşması beklenemez. Bu bir tarz meselesi. Son mecliste de buna şahit olduk.” şeklinde konuştu.

Haber: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP