DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152342-0.79471%
Balıkesir
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk Belediyesi’nden örnek destek

Susurluk Belediyesi’nden örnek destek

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:16
Susurluk Belediyesi’nden örnek destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerli ve milli şekerin önemine dikkat çekmek amacıyla Susurluk Kepekler Mahallesi’nde bulunan 30 dönümlük araziye pancar ekimi yapıldı.

Şeker Fabrikası’nın teknik destek sağladığı ve üretime teşvik etmek amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde, ekimi yapılan arazinin böcek ilaçlaması ve çapalama işlemlerinden sonra 300 ton pancar elde edilmesi öngörülüyor.

Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, fabrikanın uzun yıllar çalışabilmesi ve Susurluk’a katma değer sağlayabilmesi amacıyla bu ekimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Çelik, “Susurluk’taki fabrikamızın dumanının tütmesi için en büyük çabayı sarf edenlerin başında belediye başkanlarımız geliyor. Bu bilinçle belediye başkanımız bulunduğumuz Ilıca Boğazı’nda 30 dönüm yere pancar ekmiş ve karşılığında 300 ton pancar elde edilmesi beklenmektedir.” diye konuştu. Yapılan örnek davranışın çiftçilere teşvik edici olacağını söyleyen Çelik, “Fabrikanın uzun yıllar çalışabilmesi için pancarın yeterince üretilmesi gerekmektedir. Bu duyarlılığından dolayı başkanıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“SUSURLUK ŞEKER FABRİKASI EN BÜYÜK VARLIĞIMIZ”

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Susurluk ilçesinin kaplıcalar itibariyle sağlık turizmi imkanının bulunduğunu ve dağcı ürünleri üretiminde avantaj sağlayacak keresteye elverişli kayın ağacı ve meşe ağacı fazlalığı bakımından son derece verimli bir ilçe olduğunu ifade etti. Güney, Şeker Fabrikası’nın önemine dikkat çekerek “Şeker fabrikası istihdam, hayvancılık ve ticaret gibi her türlü ekonomik değer olarak önemli bir varlığımız. Bunun devamında çiftçilerimizin ve üreticilerimizin bu konuda motivasyonunu gerçekleştirmek amacıyla fabrikamızla organize olarak bu girişimi yaptık. İnşallah gelecek yıl potansiyelimizi daha fazla yükseltiriz.” şeklinde konuştu.

Haber: Belit PEKTEZEL

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP