DOLAR 34,0902 0.2%
EURO 38,1134 0.13%
ALTIN 2.845,910,60
BITCOIN 21731122.79067%
Balıkesir
20°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Spor yasası, duygusallığa yer yok diyor

Spor yasası, duygusallığa yer yok diyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:16
Spor yasası, duygusallığa yer yok diyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez, yapılacak olan genel kurul toplantısı ve güncel diğer konular hakkında basın açıklaması yaptı. Göçmez; “Bandırmaspor’un şirketleşmesi artık elzem bir noktaya geldi.” dedi.

Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez yaptığı basın açıklamasında yakın zamanda yapılması planlanan Bandırmaspor Kulübü Derneği’nin olağanüstü genel kurul toplantısı hakkında; “Mevcut yönetimde bazı arkadaşlarımızın zaman ayıramadığını görüyorum. Yönetimimizin yüzde 70’ini değiştirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde daha da profesyonelleşmeyi düşünüyoruz.” ifadesinde bulundu.

“YENİ SPOR YASASI ARTIK BU İŞİ PROFESYONEL YAPIN DİYOR”

Çıkarılan yeni spor yasasında hem spor hem de spor şirketlerinden bahsedildiğinin altını çizen Göçmez; “Yeni spor yasası artık bu işi profesyonel yapın diyor. Bandırmaspor’un şirketleşmesi artık elzem bir noktaya geldi. Tahmini gelirimiz 20-25 milyon buna göre takım kurduğunuzda borçlanamazsanız küme düşersiniz. Önümüzdeki bir yıl içerisinde Bandırmaspor’un bu spor yasasına uygun olmasını kamuoyunda tartışmalıyız. Bu konuda bir komite oluşturulmalı. Benim düşüncem yüzde 51’i özel bir şirkete, kalan kısmının ise Bandırmaspor Kulübü Derneği, taraftarlarında içinde bulunduğu bir anonim şirketi modeline ulaşmak. Burada belediye başkanı, kaymakam ve taraftar derneğinin de katkısıyla şirketleşilmesi gerekir. Ama bu Onur Göçmez Bandırmaspor’u şirketleştirmek istiyor olarak yanlış anlaşılmasın. Burada önemli olan birlik olarak karar vermektir.” açıklamasında bulundu.

“BU ŞEHİR BU STADI HAK EDİYOR”

Tesisleşme konusunda da açıklama yapan Göçmez, Bandırmaspor’un otobüs ihtiyacı olduğunu dile getirdi. “Otobüs ihtiyacımız konusunda Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun genel kurulda söz vermişti. Fakat genel ekonomik durumdan dolayı gerçekleşmedi. Sıfır, birden büyük mantığından iyidir diye düşünüyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz söz verdi. Ben bunu kongreye kadar gerçekleştirmek istiyorum. Sosyal tesisimizin ve ikinci idman sahamızın yapılmasını da mutlaka istiyoruz. Sezon başına kadar ne olursa olsun sahamızın ışıklandırmasının yapılması lazım. Ben Bandırmaspor’un Süper Lig’e çıkmasını istiyorum. Süper Lig’e çıkarsak İzmir’den Kocaeli’ye kadar bu bölgede Süper Lig’de bulunan tek takım biz olacağız. Bandırmaspor’un başka sahalarda maç oynamasını istemiyorum. Bu şehir bu stadı hak ediyor.” şeklinde konuştu.

“TOPLAM 17 MİLYON LİRA DIŞ BORÇ ÖDEDİK”

Toplantıda Bandırmaspor’un yönetici ve reklam gelirleri ile ayakta durduğunu söyleyen Başkan Göçmez, desteklerinden dolayı Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’a teşekkür etti. Bandırmaspor’un finansal durumuna ilişkin konuşan Göçmez, kendilerinin yönetime gelmesinden itibaren Bandırmaspor’un borçları ile alakalı bilgi verdi. Başkan Göçmez; “2018’de yönetime geldiğimiz günden bu yana 4 milyon 500 bin lira ve eski yöneticilerden kalan 6 milyon 500 bin lira futbolcu borcu ödedik. 1 milyon 500 bin lira icra, 4 milyon 500 bin lira kredi borcu ve baktığınızda Bandırmaspor’un önünü kapatan toplam 17 milyon lira dış borç ödemişiz. Stratejimiz dış borcu azaltarak spor performansı sağlamaktı. Bugün yüzde 80 olan dış borç yüzde 10’lara düştü. Hiçbir şekilde Uyuşmazlık Çözüm Kurulunda (UÇK) dosyamız yoktur. Transfer borcumuz yoktur. FİFA’da dosyamız yoktur” dedi.

“BANDIRMASPOR’UN BORCU 43 MİLYON 472 BİN LİRADIR”

Bandırmaspor’un bu güne kadar artan borcunun nedenlerine de değinen Başkan Göçmez, ilk göreve başladığı dönemdeki dolar kuru ile mevcut dolar kuru arasındaki farka dikkat çekti. “Bizim bütün oyuncuların kontratları Euro dur. Bugün Bandırmaspor yöneticilerine 2 milyon 500 bin lira ödeme yapılacak, futbolculara bir hafta önceden ödeme yapılmaktadır. Bugün itibariyle futbolculara ödenen prim 6 milyon 500 bin liradır. Şu anda Bandırmaspor’un borcu kur farkı dâhil toplam 43 milyon 472 bin liradır. Kur farkını düştüğümüzde her şey dâhil 39 milyon liradır. Geçen seneye göre Bandırmaspor’un borcu yüzde 40 artmıştır. Bunun nedeni ligde artan performans ile birlikte futbolculara ödenen primlerin artması ve kur farkıdır. Enflasyonun bu kadar arttığı dönemde bu artışın yüzde 40 olması da normaldir.” diye konuştu.

“BİZ BANDIRMASPOR’DAN ALACAKLARIMIZIN BİR BÖLÜMÜNÜ BIRAKACAĞIZ”

Bandırmaspor Kulübü’nün borçları ile ilgili detaylar paylaşan Başkan Göçmez; “Borçlar olarak Erhan Elmastaş ile çok iyi noktadayız. Bandırmaspor’un önünü kapatmayacak şekilde mevcut anapara çevresinde taksitlendirme yapacağız. O’da Bandırmaspor için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bandırmaspor için 100-150 bin lira prim verdi. Kendisi ile anlaşacağız. Birde 50 bin dolarlık Odaman Grubu’na borç var. Karlahan döneminde verilen senetler ile alakalı şuanda da mahkemeliğiz. Benim haklarını arayan insanlarla sorunum yok. Kendileri ile görüşeceğim. Bandırmaspor’a verilen paralar elbet geri alınacak. Fakat benim dönemimdeki arkadaşlarım ve ben de dâhil olmak üzere bu paranın bir bölümünü bağış olarak bırakacağız. Bizler Bandırmaspor’un gelirlerine temlik koyduk. Bu konuda da eleştiriler geldi. Bandırmaspor’un bizlere kattığı manevi değerin hiçbir karşılığı yoktur. Ama temlik koymamızın nedeni Bandırmaspor’un başarısı içindi. Eğer temlik koymasaydık bu dış borçlara gidecekti.” dedi.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP