DOLAR 34,0279 -0.12%
EURO 38,0492 0.32%
ALTIN 2.826,640,86
BITCOIN 21508196.23269%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Alışverişlerde 7 Bin TL ve Üzeri İçin Kredi Kartı Zorunluluğu İddiası

Alışverişlerde 7 Bin TL ve Üzeri İçin Kredi Kartı Zorunluluğu İddiası

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni bir düzenleme hazırlığında olduğu ve 7 bin TL ve üzeri alışverişlerde banka veya kredi kartı kullanımını zorunlu kılacağı iddia edildi. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun gündeme getirdiği bu iddiaya göre, mükellef olmayan kişilere de özel usulsüzlük cezası uygulanabilir.

ABONE OL
Eylül 11, 2024 15:01
Alışverişlerde 7 Bin TL ve Üzeri İçin Kredi Kartı Zorunluluğu İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alışverişlerde 7 bin TL ve üzeri ödemelerde banka veya kredi kartı kullanımının zorunlu hale geleceği iddiası, sosyal medyada geniş yankı buldu. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu’nun paylaştığı bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir taslak düzenleme hazırlığında.

Kredi Kartı Zorunluluğu Geliyor Mu?

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı taslağa göre, 7 bin TL ve üzeri alışverişlerde banka veya kredi kartı ile ödeme yapılmasının zorunlu hale getirileceğini öne sürdü. Taslak düzenleme, sadece vergi mükellefi olan kişileri değil, mükellef olmayan bireyleri de kapsıyor. Yani herkes, 7 bin TL’yi aşan alışverişlerinde kredi kartı veya banka kartı kullanmak zorunda olacak.

Özel Usulsüzlük Cezası Geliyor

Eğer bu taslak düzenleme tebliğ haline gelirse, 7 bin TL ve üzeri ödemelerde kredi kartı veya banka kartı kullanmayanlara özel usulsüzlük cezası uygulanacağı ifade ediliyor. Daha önce bu zorunluluk yalnızca vergi mükellefleri arasında geçerliydi. Ancak bu düzenleme, mükellef olmayan kişileri de kapsayacak.

Örnekler Üzerinden Açıklama

Babuşcu, paylaşımında bazı örnekler verdi. Örneğin, bir memur, 20 bin TL değerinde bir buzdolabı alırken, ödemeyi banka veya kredi kartıyla yapmak zorunda olacak. Aynı şekilde bir akademisyen, 10 bin TL’lik kitap alışverişinde de bu zorunluluğa tabi olacak.

Bu düzenleme, alışverişlerde nakit kullanımını önemli ölçüde azaltmayı ve ödeme işlemlerini daha şeffaf hale getirmeyi amaçlıyor.

KAYNAK: Haberlercom

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP