DOLAR 34,0185 -0.14%
EURO 38,0473 0.31%
ALTIN 2.826,420,85
BITCOIN 21526436.10222%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yaş Meyve Sebze Sektörü Güneydoğu Asya’da Güçleniyor

Yaş Meyve Sebze Sektörü Güneydoğu Asya’da Güçleniyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Asya pazarındaki varlığını artırmaya devam ediyor. Hong Kong’da düzenlenen Asia Fruit Logistica Fuarı’na katılarak Güneydoğu Asya’daki fırsatları değerlendiren Birlik, 2024 yılı için büyük hedefler belirledi.

ABONE OL
Eylül 13, 2024 11:32
Yaş Meyve Sebze Sektörü Güneydoğu Asya’da Güçleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Egeli Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Asya Pazarında Güçleniyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya pazarında büyümek adına stratejik adımlar atıyor. 04-06 Eylül 2024 tarihlerinde Hong Kong’da düzenlenen ve Asya’nın en büyük yaş meyve sebze fuarı olan Asia Fruit Logistica’ya katılan Egeli ihracatçılar, Asya Yüzyılı stratejisi doğrultusunda bölgedeki varlıklarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Asia Fruit Logistica Fuarı’nda Türk Firmaları İlgi Gördü

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, bu yıl düzenlenen Asia Fruit Logistica Fuarı’na info stant ile katılım sağladı. Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, fuarın sektördeki önemine vurgu yaparak, Asya pazarının Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatındaki payını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Uçak, “Bu yıl fuara 14 Türk firması katıldı. Çin ve Hindistan başta olmak üzere birçok ülkeden ithalatçılar standımızı ziyaret etti,” dedi.

Fuarın, 37 ülkeden 750 firmanın katılımıyla büyük bir organizasyon olduğunu belirten Uçak, 20 binden fazla ziyaretçinin bu fuarda yer aldığını ifade etti. Türkiye’nin 2023 yılında Hong Kong’a 7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve bunun yüzde 75’inin yaş meyve sebzeden oluştuğunu belirtti. Ayrıca, taze siyah incir, 2,6 milyon dolarlık ihracatla başı çekiyor.

Ege, yaş meyve sebze, ihracat, Asya, Hong Kong, Asia Fruit Logistica, ticaret, Uzakdoğu, Güneydoğu Asya

Yaş Meyve Sebze Sektörü Güneydoğu Asya’da Güçleniyor_1

Asya Pazarı Türkiye İçin Stratejik Bir Bölge

Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya pazarının Türkiye için büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Hayrettin Uçak, fuarın oldukça verimli geçtiğini söyledi. 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde Hong Kong’a 5 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını ve bölgedeki fırsatları artırma hedefinde olduklarını dile getirdi.

İhracatçılar Asya Yüzyılı Stratejisini Benimsiyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Asya pazarındaki etkinliğini artırmak için çeşitli projeler ve fuarlara katılmayı sürdürüyor. Hem fuarlar hem de sektörel ticaret heyetleri ile bölgede daha fazla varlık göstermeyi hedefleyen birlik, bölgenin ihracatçıları için önemli bir merkez olduğuna dikkat çekiyor.

Başkan Yardımcısı Cengiz Balık ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Vural Güleç’in de katıldığı fuar, Türkiye’nin yaş meyve sebze sektöründeki etkinliğini artırmaya yönelik önemli bir adım oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP