DOLAR 34,1628 -0.05%
EURO 38,1387 0.1%
ALTIN 2.869,83-0,17
BITCOIN 21809621.10602%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’de Ücretsiz Ring Seferleri Başladı

Balıkesir’de Ücretsiz Ring Seferleri Başladı

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden çarşıya ve kamusal alanlara ücretsiz ring otobüsü seferi başlattı. Bu adımla özel araç kullanımını azaltmak ve kentsel alanlarda çevreci bir ulaşım hedefleniyor.

ABONE OL
Eylül 22, 2024 21:58
Balıkesir’de Ücretsiz Ring Seferleri Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’de toplu taşıma ücretsiz!

Her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi şehirdeki özel araç kullanımını azaltmak amacıyla ücretsiz ring hattını devreye soktu. Ring otobüsü, kentin merkezi noktalarından çarşıya ve çeşitli kamusal alanlara ücretsiz ulaşım sağlayarak vatandaşların toplu taşımaya yönelmesini teşvik ediyor.

Ring hattı nerelerde hizmet veriyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan bu ücretsiz ring hattı; Toplu Taşıma Merkezi, Gazi Bulvarı, Zağnos Paşa Camisi, Altıeylül Pasajı, Valilik, Belediye ve Çarşı güzergâhında hizmet veriyor. Bu güzergâh, şehir içi ulaşımı kolaylaştırarak vatandaşların araç kullanımını azaltmayı amaçlıyor.

Balıkesir, Avrupa Hareketlilik Haftası, ücretsiz ring, toplu taşıma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreci ulaşım, kamusal alan, alternatif güzergâh

Balıkesir’de Ücretsiz Ring Seferleri Başladı_1

Alternatif güzergâh çalışmaları sürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sadece bu hafta değil, genel olarak kentsel hareketliliği artırmak ve toplu taşımaya olan ilgiyi artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ücretsiz ring hattı, şehir trafiğini rahatlatmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak görülüyor. Belediyeden yapılan açıklamada, toplu taşımaya erişimi kolaylaştıracak alternatif güzergâhların oluşturulması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Balıkesir, Avrupa Hareketlilik Haftası, ücretsiz ring, toplu taşıma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreci ulaşım, kamusal alan, alternatif güzergâh

Balıkesir’de Ücretsiz Ring Seferleri Başladı_2

Paylaşımlı kamusal alanlara vurgu

Bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin teması olan “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” ve “Şehri Birlikte Yaşayalım” sloganları, şehrin daha çevreci ve yaşanabilir bir hale getirilmesi için yapılan bu tür projelere dikkat çekiyor. Bu doğrultuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımanın cazip hale getirilmesi ve kent yaşamının kalitesinin artırılması için çalışmalara hız veriyor.

Toplu taşımada hedef: Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım hedeflerine katkı sağlamak için alternatif toplu taşıma çözümlerini artırmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Ücretsiz ring seferleri, sadece Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca değil, uzun vadede şehrin toplu taşıma alışkanlıklarını değiştirme ve geliştirme potansiyeline sahip.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP