DOLAR 34,1628 -0.05%
EURO 38,1387 0.1%
ALTIN 2.869,83-0,17
BITCOIN 21809621.10602%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’de AK Parti Delege Seçimleri Heyecanı

Balıkesir’de AK Parti Delege Seçimleri Heyecanı

AK Parti’nin 8. Büyük Olağan Kongresi süreci kapsamında Balıkesir'de delege seçimleri başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve İl Başkanı Mehmet Aydemir, Altıeylül’de oylarını kullandı. İlçe kongrelerinin Ocak 2025’e kadar tamamlanması planlanıyor.

ABONE OL
Eylül 22, 2024 21:57
Balıkesir’de AK Parti Delege Seçimleri Heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’de delege seçimleri hızla devam ediyor

AK Parti’nin 8. Büyük Olağan Kongresi hazırlıkları çerçevesinde Balıkesir teşkilatları, ilçe delege seçimlerini gerçekleştirmeye başladı. Mahalle delege seçimleriyle başlayan süreç, partinin ilçe ve il kongrelerine giden yolda önemli bir adım olarak görülüyor. Hafta sonu yapılan seçimlerde, Balıkesir’de 20 ilçede toplam 8000 mahalle delegesinin seçimi tamamlandı.

Uygur ve Aydemir oylarını Altıeylül’de kullandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, delege seçimlerine katılmak için Altıeylül İlçe Başkanlığı’nda oylarını kullandılar. İlçe Başkanı Erdinç Alcan ve partililerin coşkulu karşılamasıyla gelen Uygur ve Aydemir, oy kullanma işlemlerini tamamladıktan sonra teşkilat mensuplarıyla bir araya geldiler.

Parti içi demokrasi vurgusu

Belgin Uygur, oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, delege seçimlerinin parti içi demokrasinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, “AK Parti Altıeylül İlçe Başkanlığımızda düzenlenen Delege Seçimleri’nde biz de oyumuzu kullandık. Bu süreç, partimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren önemli bir adım. Emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum. AK Parti, güçlü teşkilat yapısıyla her zaman halkın yanında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

İlçe kongreleri Ocak 2025’te tamamlanacak

AK Parti’nin delege seçimleriyle başlayan bu süreçte, ilçe kongrelerinin Ekim 2024 ile Ocak 2025 arasında tamamlanması bekleniyor. İl Başkanı Mehmet Aydemir, oy kullandıktan sonra yaptığı konuşmada, “20 İlçe Başkanlığımızda düzenlediğimiz delege seçimlerimiz kapsamında birlik ve beraberlik içinde oyumuzu kullandık. Parti içi demokrasi ve katılım açısından delege seçimlerini çok önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, ‘Teşkilatsız başarı olmaz.’ Teşkilat varsa başarı vardır” dedi.

İl kongreleri 2025 Mart sonuna kadar tamamlanacak

AK Parti, ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından Aralık 2024’te başlayacak olan il kongrelerini, 2025 Mart ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Bu sürecin sonunda, partinin daha da güçlenerek 8. Büyük Olağan Kongresi’ne hazır hale geleceği belirtiliyor. İl Başkanı Aydemir, parti içi demokrasiyi önemseyen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP