DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2142010-0.44175%
Balıkesir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Antik dönemin kapıları aralandı

Antik dönemin kapıları aralandı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Antik dönemin kapıları aralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında “Tarih ve Doğa Hazinelerimiz: Kuşcenneti, Daskyleion, Kyzikos” söyleşisi gerçekleştirildi.


Festival kapsamında Kuşcenneti, Daskyleion ve Kyzikos bölgelerinin konu olduğu söyleşide, konunun uzmanları Bandırma’nın doğal ve tarihi hazinelerinden bahsetti. Bandırma Müzesi Bahçesi’nde gerçekleştirilen söyleşide Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Arı Kuşcenneti ve Manyas Kuşgölü’nün aldığı göçler ve bölgedeki göçmenlerin önemi hakkında konuştu.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (Kyzikos Kazı Başkanı) Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu Kyzikos Antik Kenti’nin geçmiş dönemdeki siyasi, sosyolojik ve ekonomik önemi hakkında bilgi verdi. Dr. Tercanlıoğlu Kyzikos’ta bulunan eserlerin Antik Dönem hakkında oldukça fazla bilgi verdiğini ifade etti.


ANTİK DÜNYANIN CENNETİ DASKYLEİON

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü (Daskyleion Kazı Kurulu Üyesi) Araştırma Görevlisi Fatma Nihal Köseoğlu Daskyleion Antik Kenti hakkında bilgiler verdi. Manyas Kuşgölü çevresi ve Daskyleion Kenti’ndeki kalıntıların bir kültür mozaiği olduğunu dile getiren Köseoğlu; “Daskyleion’u Kuşcenneti’nden ayrı düşünmek mümkün değildir. Daskyleion’un en önemli özelliği antik dünyanın “paradeisos”’u (cenneti) olmasıdır.” dedi.

Etkinliğe Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Meclis Üyeleri ve Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat katılım sağladı. Söyleşi sonunda dinleyenlerin soruları yanıtlandı. Belediye Başkanı Tolga Tosun başka bir etkinliğe katılmak durumunda olduğundan yerine vekili Belediye Meclis Üyesi Adil Levent Coşkun konuşmacılara plaketlerini takdim etti.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP