DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2147030-0.18388%
Balıkesir
20°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Avrupa ülkesiyle vizeler kalktı

Avrupa ülkesiyle vizeler kalktı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Avrupa ülkesiyle vizeler kalktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırbistan ile Türkiye arasında kimlikle geçiş uygulaması başlıyor. Sırp ve Türk vatandaşları yapılan anlaşma kapsamında her iki ülkeye vizesiz, sadece kimlikle seyahat edebilecek.

Son yıllarda tatil masrafını en aza indirmek isteyen ve farklı yerler görmeyi bir tutku haline getiren tatil severlerin en çok araştırdığı konuların başında pasaportsuz gidilen ülkeler geliyor. Türk vatandaşlarının pasaportsuz gidebileceği ve vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı Sırbistan’la birlikte altıya yükseldi. 2022 yılı itibariyle pasaport ve vizesiz gidilebilecek ülkeler Ukrayna, KKTC, Gürcistan, Azarbaycan, Moldova ve Sırbistan. Ancak, Ukrayna ve Moldova sadece çipli kimlik kartlarını pasaportsuz seyahat için kabul etmektedir.

Pasaportsuz yurt dışına nasıl çıkılır?

Sınır kapısında verilen yurt dışı çıkış formunun eksiksiz doldurulması ve yurt dışı harcının yatırılmış olması pasaportsuz seyahat için yeterli. Giriş yapılan ülkede polisin damga vurduğu formun gezi boyunca saklanıp Türkiye’ye dönene kadar kaybedilmemesi gerekiyor. Pasaport istemeyen ülkelere giderken kalacak yer bilgileri ve dönüş bileti fotokopisinin de yanınızda olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP