DOLAR 34,1137 0.28%
EURO 38,1335 0.19%
ALTIN 2.871,301,49
BITCOIN 21623261.01757%
Balıkesir
26°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Masallarda yanlış tanınan kadınlar

Masallarda yanlış tanınan kadınlar

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Masallarda yanlış tanınan kadınlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediyesi Gençlik Tiyatrosu düzenledikleri “Kadın Masalları” adlı tiyatro gösterimi ile kadına şiddete dikkat çekti.

Susurluk Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, “Kadın Masalları” adlı tiyatro gösterimi sergiledi. Susurluk Meslek Yüksekokulu’nda öğretim gören öğrencilerin de yer aldığı oyun, Susurluk Şeker Fabrikası Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. “Kadın Masalları” tiyatro gösteriminde, masallardaki iyi kadınların güzel, sadık, kurallara uyan ve itaatkar yansıtılmasının “kadın” anlayışını aşağılaması üzerine bir masalcının senaryosunda Kırmızı Başlıklı Kız ve Rapunzel masal karakterlerini canlandıran oyuncuların rollerini reddetmesi anlatıldı.

Ünlü yazar Sevilay Saral’ın eserini günümüze uyarlayarak bir gösterim haline getiren yönetmen Onur Bozhan, tiyatroda kadınların yaşadığı zorluklara ve kadın cinayetlerine dikkat çekildi. Tiyatro gösterimine programa Kaymakam Muammer Köken, eşi Gülbahar Köken, Belediye Başkanı Nurettin Güney, Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, kurum amirleri, Balıkesir İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, STK temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katılım sağladı.

Haber: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP