DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144796-0.08995%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Õzel çocuklar için ebeveyn eğitimlerinin önemi

Õzel çocuklar için ebeveyn eğitimlerinin önemi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Õzel çocuklar için ebeveyn eğitimlerinin önemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Bilim Sanat Merkezi’nde aile eğitimi belge töreni düzelendi.

Yaşıtlarına göre daha hızlı öğrenen, yaratıcılık, sanat ve liderlik kapasitesi gibi özellikler bakımından diğer arkadaşlarından daha önde, özel akademik yeteneğe sahip ve soyut fikirleri hemen kavrayabilen, ilgi duyduğu alanlarda bağımsız hareket etmeyi seven özel yetenekli bireylerin velilerine BİGEP Projesi kapsamında kurum Rehberlik Servisimiz tarafından eğitimler verildi.

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi aile ve öğrencilerle iletişimi kuvvetlendirmek, işbirliğini arttırmak ve üstün yetenekli çocukların özelliklerini daha iyi tanıyarak onların var olan potansiyelini doğru kullanabilmeleri amacıyla Rehber Öğretmenleri tarafından 7 hafta boyunca toplamda 37 gönüllü velinin düzenli katılımıyla “Özel Yetenekli Çocuğum Var” Ebeveyn Eğitim Programı düzenlendi. Her hafta aynı gün ve saatte farklı konu ve etkinlikler üzerinden çeşitli çalışmalar yapılarak farkındalık oluşturuldu. Eğitimin içeriğinde: Özel Yetenekli Çocuk ve Özellikleri , İletişim, Aile İşlevleri, Benlik, Psikolojik Sağlamlık, Akademik Motivasyon, Kariyer Planlama gibi konular ve ailelerin aktif katılım sağladıkları etkinlikler yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesinin “Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye” hedefinin yol göstericiliğinde aile içi iletişimin sağlıklı yürütüldüğü, okul-aile-öğrenci işbirliğinin güçlendirildiği, huzurlu,mutlu bir aile ortamında yetişen başarılı ve mutlu çocuklarla güçlü bir gelecek hedefi doğrultusunda, hep birlikte bir adım daha atılmış oldu.

Ebeveyn Programı sonunda, kurumda oturumlara düzenli olarak katılan veliler için belge töreni düzenlendi. Törene Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mutlu Aslan ve Şube Müdürleri Sayın Hacı Emre Gökşen Sayın Serkan Nayır ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Erol Gülle katılım sağlayarak velilere belgelerini takdim etti.

Etkinlikte konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mutlu Aslan, çocukların iyi bir şekilde eğitilmesinin en başta ailelerin çabası ve yönlendirmesi olduğunu, gelecekte mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirebilmede ebeveyn eğitimlerinin önemine vurgu yaparak düzenli olarak katılan ve destek sağlayan tüm velilere çok teşekkür etti. Aslan,özel yetenekli çocukların birer yer üstü zenginlikleri olduğu ve var olan potansiyellerinin desteklenerek doğru yönlendirilmesinin öneminden de bahsederek Kurum Müdürü olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP