DOLAR 34,1170 0.29%
EURO 38,1222 0.15%
ALTIN 2.860,731,12
BITCOIN 21659102.3108%
Balıkesir
21°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
ADİL BİR SEÇİM İSTİYORUZ

ADİL BİR SEÇİM İSTİYORUZ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
ADİL BİR SEÇİM İSTİYORUZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Esnaf Odası Başkanı Aydın Sait, gerçekleştirdiği basın toplantısında S.S.Susurluk Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunda Başkan adayı olacağını açıkladı ve ekibini tanıttı.

Susurluk Esnaf Odası Başkanı Aydın Sait, Ayran Evinde gerçekleştirdiği kahvaltılı bir basın toplantısında 28 Ocak’ta yapılacak olan S.S.Susurluk Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunda Başkan adayı olacağını açıkladı ve ekibini tanıttı. S.S.Susurluk Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifinin 1954 yılında kurularak hizmet vermeye başladığını belirten Aydın Sait, kendisinin de 2010 yılından beri Esnaf Odası Başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı.

Küçük esnafın evine ekmek götüremez durumda olduğunu belirten Başkan Sait, S.S.Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Kefalet Kooperatifi’nin iyi yönetilmediğini, yıllık yüzde 7 buçuk faizle kredi veren kooperatif yönetiminin, istediğine kredi verdiğini, istediğine vermediğini bu nedenle 120 dolayında Susurluklu Esnafının Göbel Kooperatifinden Kredi aldığını ifade etti.

ESNAF ADİL BİR ŞEKİLDE KREDİSİNİ ALABİLECEK

Esnafın durumunu çok iyi bildiğini, Susurluklu esnafın kooperatiften yararlanması için esnaf tarafından aday olmaya teşvik edildiğini vurgulayan Sait, kazandıklarında kredi kullanımında kefillik olayını kolaylaştıracaklarını belirtti.

Aydın Sait seçimi kazanılması halinde; esnafın Esnaf Kefalet Kooperatifinden ipotek karşılığı kullanmış olduğu kredilerde 2 bin Liraları aşan ekspertiz ücreti yükünden kurtaracağını, ayrıca ipotekli kredilerde ev, arsa, tarla ipoteğinin yanında araç ipoteğini de kabul ederek değerinin yüzde 50’sine kadar kefilsiz kredi imkanı sunacaklarının ve İş yeri edindirme kredisi adı altında 1 milyon 500 bin TL ve 10 yıl vadeli krediyi esnafa kullandıracağının sözünü verdi.

Bunun yanında Ticari araç alım kredisi adı altında 1 milyon TL ve 7 yıl vadeli krediden esnafın yararlanabileceğini, ipoteksiz 2 kefil ile 60 bin TL olarak kullandırılan Kredi limitini günümüz şartlarına uygun olacak şekilde yükselteceklerinin de sözünü verdi.

ADİL BİR SEÇİM İSTİYORUZ

S.S.Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Kefalet Kooperatifi hizmet binasının yerine 6 katlı bina yaptırılarak, Esnaf Odası, Madeni Sanatkarlar Odası ve Şöförler Odası ile birlikte Esnaf Kefalet Kooperatifi hizmet binalarının tek çatı altında toplanmasını hususunda da çalışma sürdüreceklerini ifade eden Sait, “28 Ocak’ta yapılacak olan S.S.Susurluk Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunda Başkan adayı olacağım. Kooperatif seçimlerinde şu anda uygulanan açık oylama ile yapılan ve adil olmayan seçim sisteminin değiştirerek, demokrasimizin olmazsa olmazı olan seçim sandıklarını getirerek ortaklarımızın özgür iradelerini kullanarak tercihlerini yapmalarını sağlamak istiyorum.” diye konuştu.

ADİL SEÇİM TALEBİMİZİ DİKKATE ALIN

Ekip arkadaşlarını basınla tanıştıran Aydın Sait; “Kooperatif başkanlığını kazandığımda, kooperatiften aldığım maaşı ihtiyaç sahibi yüksekokul öğrencilerine burs olarak vermeyi düşünüyorum.” dedi. Ayrıca Sait, esnafın Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimlerinde kapalı oyla sandık kurularak, adil bir seçim istediğini dile getirerek, her kooperatif ortağının bunun yerine getirilmesi için talebinde bulundu.

Haber: Sena Eğilmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.