DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ak Parti’de MYK Toplantısı Sona Erdi

Ak Parti’de MYK Toplantısı Sona Erdi

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında toplanan Merkez Karar Yürütme Kurulu Toplantısı sona erdi.

ABONE OL
Haziran 24, 2024 19:29
Ak Parti’de MYK Toplantısı Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığında toplanan Merkez Karar Yürütme Kurulu Toplantısı sona erdi.

 AK Parti MYK Toplantısı Sonrası Ömer Çelik’in Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın açıklamalarında yer aldı. Çelik’in açıklamalarında öne çıkan başlıklar söylendi:

Ekonomi Yönetimi ve CHP Görüşmesi ile

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesini değerlendirerek, Ömer Çelik, “Ekonomi yönetimimiz ne biliyor, takvim kusursuz şekilde işliyor. Partilerden bakanlarımızdan bilgi almak isteyenlere bilgiler veriliyor.” dedi. Ayrıca, orta vadeli program kapsamında vergi adaleti için çeşitli konuların ele alındığını, sosyal medyada yayılan spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yurt Dışı Çıkış Harcı

Çelik, yurt dışı çıkış harcıyla ilgili iddialar hakkında, “Konuşulan her şeyin özet özetleri ama son karar verilene kadar geçerli değil. Son kararın verileceği toplantı yapılmadı.” tasarruf kullanıldı. Bu verim kararının henüz verilmediğini ve spekülasyonlara dayanmadığını vurguladı.

Cumhur İttifakı ve Suriye Politikası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhur İttifakı siyasetinin vatandaşa ulaştırılmasının ifade ettiğini ifade eden Çelik, ittifakın birlik konusunda hassasiyetlerin vurgulandığını söyledi. Ayrıca Suriye’nin terörist ilişkilerinin yakından takip edildiğini, YPG ve PYD unsurlarının yerel seçim arayışlarına karşı sert tutumun sürdürüleceğini açıkladı. DEAŞ ile mücadele rejimiyle terör devletinin kurulmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Yunanistan ile Diyalog Süreci

Çelik, Yunanistan ile diyalog sürecinin devam ettiğini ve AGİD’e ortak aday göstermenin, son zamanlarda diyaloğun bir sonucu olduğunu ifade etti.

İsrail ve Filistin Konusu

Netanyahu yönetiminin saldırılarına ve soykırım iddialarına değinen Çelik, “Netanyahu ve ekibi kişisel ikbali için soykırım yapıyor. Uluslararası hukuk var olup olmadığı Gazze konusuna bağlıdır.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Ermenistan’ın Filistin’i tanımasından yaşadığını belirtti.

Belediye Başkanları ile Görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz başında belediye başkanları ile görüşeceğini söyleyen Çelik, kadınlarına en kaliteli hizmetin için yapılması gerekenlerin konuşulacağını söyledi.

Teşkilat Çalışmaları

Teşkilat başkanlığının çeşitli çalışmalarını yürütmeyi sürdüren Çelik, vekaletle idare edilen illerde asaleten atamalar yapılması ifade etti.

NATO ve Almanya’da Artan PKK Tehdidi

Çelik, NATO politikalarına uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgularken, Almanya’da artan PKK tehdidi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok kez uyarıda bulunduğunu hatırlattı. Almanya’nın, PKK’nın parasal bilgilerinin içine girme ihtimaline karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Bu açıklamalarda, AK Parti MYK toplantısında ele alınan konuların özetini sunmakta ve Türkiye’nin iç ve dış politikadaki duruşunu yansıtmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.