DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Akşener masadan dirseklendi”

“Akşener masadan dirseklendi”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, altılı masanın dağılmasını değerlendirdi.

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
“Akşener masadan dirseklendi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, anketlerde isimleri öne çıkan iki belediye başkanının ismini gündeme getiren Meral Akşener’in masadan dirseklendiğini iddia etti.

 Altılı masanın dağılmasının ardından bir canlı yayına bağlanan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık niyetini hiçbir ortamda dile getirmediğini söyledi. Çömez, “Şu ana kadar Kılıçdaroğlu, ne altılı masada ne de birebir toplantılarda Akşener’e aday olmasıyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı. Yani düne kadar adaylığı hiçbir şekilde hiçbir yerde konuşulmadı. Biliyorsunuz son iki ay içerisinde iki kez bir araya geldiler. Bu toplantılarda Kılıçdaroğlu, ‘Adaylık niyetim var’ demedi. Son ana bırakıldı” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN KİŞİLİĞİNE YA DA NİYETİNE İTİRAZ YOK”

Önceki gün yapılan altılı masa toplantısında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Adayım Kılıçdaroğlu’dur” teklifini masaya getirdiğini dile getiren Çömez, talebin son derece normal, son derece doğal ve masada tartışılması gereken bir konu olduğunun altını çizdi. Çömez; “Akşener’in cevabı şu oldu: “Biz seçilebilecek bir adayı hep beraber belirlememiz lazım. Bunun da en doğru yolu anket yapmak.” Bizim yaptırdığımız anketlerde Kılıçdaroğlu’nun seçilmesiyle ilgili bazı sorunlar görünüyor fakat onlara da güvenmeyelim. Objektif, hepimizin onay vereceği, profesyonel, hızlı bir anket yaptırıp bilimsel olarak görelim. Yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişiliğine ya da niyetini bir itiraz yok” diye konuştu.

“AKŞENER’İN ANKET TALEBİ KABUL GÖRMEDİ”

Genel başkanların anket fikrine olumsuz yanıt verdiklerini kaydeden Çömez, “Akşener iki belediye başkanının kamuoyunda öne çıktığını söyleyerek “Bunlardan biri de olabilir” diye bir taleple masaya geldi. Bu da reddedildi. “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına onay vermiyorsanız, biz beş genel başkan kendimiz bunu onaylarız ve beş partinin adayı olarak gösteririz” dendi. Burada çok net şekilde Akşener’in masadan dirseklenmesi söz konusu” şeklinde konuştu.

Kaderini Değiştiren Adamla Buluştu

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.