DOLAR 34,0685 0.01%
EURO 37,9879 0.18%
ALTIN 2.801,08-0,05
BITCOIN 20882741.74309%
Balıkesir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Avşa Adası’nda Coğrafi İşaretli Adakarası Üzümü Bağ Bozumu Başladı

Avşa Adası’nda Coğrafi İşaretli Adakarası Üzümü Bağ Bozumu Başladı

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda, coğrafi işaretli "Adakarası Üzümü" için bağ bozumu başladı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, işçileri ziyaret ederek sezonun bereketli geçmesini diledi. Ayrıca, 13-15 Eylül tarihlerinde "Bir Başkadır Avşa" günleri kapsamında bağ bozumu etkinlikleri düzenlenecek.

ABONE OL
Eylül 10, 2024 22:03
Avşa Adası’nda Coğrafi İşaretli Adakarası Üzümü Bağ Bozumu Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası’nda, coğrafi işaretli “Adakarası Üzümü” için bağ bozumu başladı. Yüzlerce yıldır adada yetiştirilen siyah üzüm, özellikle şarap üretimi için tercih ediliyor. Avşa Adası’ndaki bağlarda bu yılki hasat dönemi 20 gün sürecek.

Başkan Dinçer’den Ziyaret

Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, bağları ziyaret ederek çalışan işçilere kolaylıklar diledi ve yetiştiricilere bereketli bir sezon temennisinde bulundu. Başkan Dinçer, “Adakarası Üzümü, Avşa Adası’nın önemli bir değeri. Bağ bozumuyla birlikte hem yerel ekonomiye hem de turizme katkı sağlıyoruz” dedi.

Adakarası Üzümü, Rum döneminden bu yana adada yetiştiriliyor ve şarap üretimi için önemli bir ürün. Avşa’da bu üzümleri işleyerek şarap üreten iki büyük ve iki butik olmak üzere toplam dört şarap fabrikası bulunuyor.

Bağ Bozumu Günleri Başlıyor

Bu yıl ilk kez düzenlenecek “Bir Başkadır Avşa” bağ bozumu etkinlikleri, Marmara Adalar Belediyesi organizasyonu ile 13-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında söyleşiler, ikramlar ve konserler yer alacak. Amaç, coğrafi işaretli Adakarası Üzümü’nün tanıtımını yapmak ve turizm sezonunu uzatmak. Avşa Adası, bu bağ bozumu günleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlamayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.