DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
AYRILIKTAN ‘HAYIR’ GELMEZ 

AYRILIKTAN ‘HAYIR’ GELMEZ 

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
AYRILIKTAN ‘HAYIR’ GELMEZ 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Susurluk Meclis Üyesi Murat Kula, İYİ Parti’nin 6’lı Masadan ayrılmasının beklenmediğini, geçici bir süreç olduğu ve ayrılığın iki taraf için de dezavantaj oluşturacağı görüşünü paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6’lı Masanın 12’nci toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini açıklamıştı. Daha sonra İYİ Parti tarafından sunulan görüş ile önerilerin reddedildiği ve ortak akıl platformu olmaktan çıktı gerekçesiyle Akşener, 6’lı masadan aydıklarını belirten konuşma gerçekleştirdi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Susurluk Meclis Üyesi Murat Kula, İYİ Parti’nin masadan ayrılmasının, geçici bir süreç olduğunu ve bir sonraki yerel seçimlere kadar durumdan Susurluk Belediyesinin etkilenmeyeceği görüşünü paylaştı.

BİZE DE SÜRPRİZ OLDU”

İYİ Parti’nin 6’lı Masadan ayrılacağının beklenmediğini ifade eden Kula, kişisel görüş olarak ilerleyen günlerde 6’lı masanın bir araya geleceğini ve bundan sonra ki süreçte bir orta yolun bulunacağını belitti. 6’lı Masanın hiçbir zaman bir koltuğa kimin oturacağı veya kimin daha çok söz sahibi olacağı gibi amaçlarla kurulmadığına dikkat çeken Kula, “En başından beri yerel seçimlerde ki birliktelikle başlayan bir birleşmeydi ve ülkemizin sürüklendiği kaostan çıkıp, içinde bulunduğu kötü günleri aşması için birleştik. 2019 Yerel seçimlerinde de bu konuda çok ciddi bir başarı gösterdik. Ben masanın tekrardan bir araya geleceğini düşünüyorum. Aklıselim olanda budur. İYİ Partinin ’de tekrardan bu konuyu değerlendirip masada ki yeri alacağını ve geçici bir ayrılık olduğunu umuyorum.” dedi.

İNANIYORUZ Kİ İTTİFAK TEKRARDAN KURULACAK”

 Yerel seçimlerde bilinenin aksine Susurluk’ta her partinin seçim çalışmasını yaparak kendi adayı üstünde çalıştığına dikkat çeken Kula, yerel seçimlerde CHP’nin birçok ilçede adayını belirlediğini, son adımda AK Parti ve MHP’nin birçok ilde ortak girmeye karar vermesiyle şartların değiştiğini belirtti. Cumhur İttifakının bir ortaklığa girince, kendilerinin ayrı seçime girmek gibi bir alternatiflerinin kalmadığını söyleyen Murat Kula, “İlk etapta biz zaten böyle bir ittifak içerisinde değildik.

 AKP ve MHP’nin ortak aday çıkarma kararından sonra bizde seçimlere beraber girme kararı aldık. Bazı ilçelerimizde CHP olarak adaylarımızı göstermiştik ve o ilçelerde CHP adaylığı kaldı. Zaten CHP’nin olduğu ilçelerde yine aday CHP’den oldu. Kalan yerlerin ise pek çoğunda iyi Partiden aday gösterdik. Bu ilçelerden biri de Susurluk’tu. Normalde Susurluk’ta İYİ Partiden daha yüksek oyumuz vardı ancak yine de bizde canla başla çalıştık ve İyi Parti Susurluk’ta kazandı.” İfadelerini kullandı.

CHP SEÇMENİ KENDİ PARTİSİNE OY VERİRMİŞ GİBİ SAHİP ÇIKTI”

İYİ Parti ve CHP’nin şimdiye kadar uyumlu bir dört yıl geçirdiğinin altını çizen Kula ayrıca şu ifadelere yer verdi; “İlk ittifak kurulduğunda CHP seçmeni adına büyükşehir ve ilçede kendi adayı olmadığından oy kullanmayacakları için Susurluk’ta katılım düşecek ve AK Parti kazanacak denildi. Seçim sonuçlarına bakıldığında önceki seçimlere göre katılım oranının daha yüksek olduğu ve CHP seçmenin kendi partisine oy verirmiş gibi İYİ Partiye oy verdiğini gördük. Bugünde ben inanıyorum ki bu ittifak tekrar kurulacak.

 Bir yıl sonra yerel seçimler var ve biz önümüzdeki seçimlere ittifak olarak gitmeyi istiyoruz. İYİ Parti teşkilatıyla zaman zaman görüş ayrılıklarımız oluyor ama bu doğaldır çünkü iki farklı partiyiz sonuç olarak. Millet ittifakının İYİ Partiyle yoluna devam edeceğini genel başkanımızın dediği gibi sofranın büyüyerek devam edeceğini düşünüyoruz.”

BİRARAYA GELMEK İKİ TARAF İÇİNDE AVANTAJLI”

Tekrardan bir ittifakın kurulmaması halinde olası senaryodan bahseden Kula, “Partiler arasında ittifak gerçekleşmese bile tabanda bu ittifak gerçekleşir. Ayrılık hiçbir zaman artı getirmez aksine götürür bu sebeple ileride yine biraraya gelmek iki taraf içinde avantajlı olacaktır. Halk seçimlerde istediği adayın seçilmesi değil, istemediği adayın seçilmemesi motivasyonuyla oy kullanılıyor. Halkın ezici çoğunluğu kimi istemediği konusunda net o yüzden seçmen sandığa gidecek ve millet ittifakının adayına oyunu verecektir.” şeklinde konuştu.

HABER: Sena Eğilmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.